Tillgänglig tandvård och digitala arbetssätt var i fokus när delårsrapporten för Folktandvården Västra Götaland presenterades i tandvårdsstyrelsen den 30 september. Inom några månader kommer alla kliniker ha utrustning för distanskonsultation och Folktandvården online fortsätter att utvecklas. 

– De nya vårdkoncepten ska göra tandvården mer tillgänglig. Med utrustningen för distanskonsultation kan du få specialisttandvård i alla delar av Västra Götaland och förhoppningsvis kan appen locka nya grupper att söka tandvård, säger Angelica Lundgren Bielinski, ordförande i tandvårdsstyrelsen. 

Coronapandemin har snabbat på utvecklingen av digitala tjänster och redan i april lanserade Folktandvården sin digitala klinik, med tillhörande app.
– Nu arbetar vi vidare med att utveckla den digitala kliniken. Tre pilotkliniker undersöker hur vi kan använda oss av tekniken på fler, smarta sätt. Vi har också tjänstedesigners som hjälper oss att ta tillvara patienternas synpunkter för hur vi kan göra appen ännu bättre, säger Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör Folktandvården Västra Götaland. 

Folktandvården har haft öppet större delen av verksamheten under pandemin och har nu även öppnat för patienter som är 70 år eller äldre.

För frågor kontakta:
Angelica Lundgren Bielinski, ordförande tandvårdsstyrelsen
angelica.bielinski@vgregion.se, tel. 073-332 06 80 

Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör Foltandvården Västra Götaland
ann-charlotte.sundelin@vgregion.se, tel. 070-553 49 91

Om Folktandvården Västra Götaland

På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 200 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube  

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57