Den senaste tiden har det rapporterats om skolbarn i Stockholm som tvingas äta lunch innan kl 11.00 på dagen och som i vissa fall inte får tillräckligt med tid att äta upp sin skollunch. Nu vill Miljöpartiet att Stockholms stad tillsätter en skolmatsutredning för att komma rätta med problemet.

- Maten i skolan är så pass viktig för barnens välmående att vi tycker att Stockholms stad behöver tillsätta en skolmatsutredning för att se till att alla barn får gott om tid att äta, att de får äta i en lugn och trivsam miljö och att maten som serveras är gjord av färska råvaror och lagad på plats, säger Åsa Jernberg (MP), gruppledare i Stockholms stad.

- En god och nyttig skolmat som lagas från grunden med naturliga och färska råvaror borde vara en självklarhet i alla Stockholms skolor. Vi vill att Stockholms skolor i högre utsträckning ska servera ekolologiska livsmedel utan farliga kemiska tillsatser. Idag är andelen bara cirka 12 procent, vill att minst 50 procent av livsmedlen som serveras till barnen i skolorna ska vara ekologiska, säger Åsa Jernberg (MP).

MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STAD
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35 Stockholm
08-508 29 000 (växel)

www.mp.se/stockholm
www.twitter.com/MP_Sthlm_Region

PRESSEKRETERARE
Hakim Belarbi
0761-22 96 57
hakim.belarbi@stockholm.se
Kontakt


Christian Valtersson

Pressekreterare Daniel Helldén

christian.valtersson@stockholm.se

076-122 96 25

Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare Katarina Luhr

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02