Fotograf/Källa: Svenskt Näringsliv

Idag släppte Svenskt Näringsliv årets ranking av företagsklimatet och Timrå behåller första plasten i länet och andra platsen i Norrland. Totalt hamnar Timrå på plats 50 i riket.

Svenskt Näringslivs regionchef Anna Hedensjö Johansson kommenterar resultatet:

Timrås långsiktiga målinriktade arbete är fantastiskt. Det är ett tydligt bevis på att det lönar sig att göra företagsklimatet till en prioriterad fråga som hamnar högst upp på den politiska agendan. I år tappar Timrå marginellt, tre placeringar. Utmärkande för Timrå i år är att man kammar hem tredje plats i Sverige utifrån hur företagen upplever vägnät, tåg- och flygförbindelser. Viktigt både när det gäller leveranser och tillgång till kunder och medarbetare, fortsätter Anna Hedensjö Johansson.

Kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand ser positivt på resultatet:

Vi är otroligt glada över att vi fortfarande ligger i topp i länet och bra i både Norrland och riket. Nu ska vi gå igenom resultatet tillsammans med våra företagare för att jobba vidare.

Oppositionsråd Tony Andersson:

Jag ser med glädje på den 50:e plats  som vi landar på i riket och jag hoppas på att vi nästa år, klättrar tio platser.

Näringslivschef Christian Söderberg sporras av resultatet:

Idag släppte Svenskt Näringsliv årets ranking av företagsklimatet och Timrå behåller första plasten i länet och andra platsen i Norrland. Totalt hamnar Timrå på plats 50 i riket.

Jag är jättestolt över resultat och det sporrar oss ytterligare i vårt fortsatta arbete. Det här visar att vi har en potential att nå målet – Norrland bästa företags klimat.

Det sammanfattade omdömet är oförändrat och Timrå klättrar när det gäller kompetens i organisationen:

Vi ligger kvar på samma höga nivå när det gäller det sammanvägda företagsklimatet, men blir omkörda av ett par kommuner som blir ännu bättre, säger kommunchef Andreaz Strömgren, och fortsätter:
 

Särskilt glädjande i år är att vi ökar 31 placeringar när det gäller tillämpning av lagar och regler och 37 platser när det gäller kompetens i organisationen – fantastisk prestation av kommunen som organisation.

 

Se hela resultatet här: http://www.foretagsklimat.se/timra

Mer information:

Ewa Lindstrand, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 070-5518558

Tony Andersson oppositionsråd, tfn: 070-190 36 63

Christian Söderberg, näringslivschef, tfn: 070-235 51 51

Andreaz Strömgren , kommunchef, tfn: 073-043 49 99

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommun


Kontakt