Det är nu klart att Timrå kommun erbjuder 196 Timråungdomar feriejobb under tre perioder i sommar.

 Vi är i ett tufft läge med coronapandemin men vi väljer ändå att erbjuda sommarjobb för oss är det extra viktigt att sätta ungdomarna i fokus och ge dem en inblick i arbetslivet, säger Maritza Villanueva Contreras(V), ordförande socialnämnden.

Lön betalas ut enligt gällande avtal för feriearbetande ungdomar som ska vara mellan 16-18 år och skrivna i Timrå kommun. Kommunen kommer precis som tidigare år erbjuda flera feriejobb inom kommunens verksamheter, sommarlovsentreprenörer samt föreningslivet, till exempel Storöringens fiskeklubb, Lögdö Bruk, Ljustorps IF.

 I år erbjuder vi inga jobb inom förskolan eller omsorgen med anledning av coronapandemin utan satsar stort på park- och fastighetsarbeten, säger Johan Vikström, ansvarig chef över feriesatsningen i Timrå kommun, och fortsätter:

– Lite över 200 personer har sökt sommarjobb och vi kommer erbjuda nästan alla sökande en möjlighet att få arbeta inom kommunens verksamheter. Vem vet, så småningom kanske de kan tänka sig att arbeta inom den kommunala verksamheten i framtiden.

Timrå kommun satsar totalt 1,8 miljoner kronor på feriejobben för 196 personer under tre perioder sommaren 2020 med start 15 juni.

Mer information:

Maritza Villanueva Contreras (V), ordförande socialnämnden, tfn: 072-236 8258

Johan Vikström, ansvarig chef över feriejobben, tfn 070-300 71 52


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt