Helsingborg blev vinnare när Årets Nybyggarkommun korades vid årets IFS-konferens i Stockholm under fredagen.

Vi känner oss ändå som vinnare för de insatser som vi gjort och gör, säger kommunstyrelsens ordförande Ewa Lindstrand. 

När Stiftelsen IFS för tionde året delade ut priset Årets Nybyggarkommun till den kommun som varit allra bäst på att stärka företagare med utländsk bakgrund, så gick utmärkelsen till Helsingborg. Timrå var nominerade likaså Sunne. Priset delades ut i närvaro av Civilminister Ardalan Shekarabi vid en  ceremoni på Chinateatern i Stockholm, den 8 december.  

Företagare med utländsk bakgrund har ofta speciella förutsättningar att tackla för att kunna verka utifrån samma grundförutsättningar som alla andra entreprenörer. Helsingborg har förstått utmaningen och tagit sig an den på ett mycket föredömligt sätt, säger Rafael Bermejo, ordförande Stiftelsen IFS om årets vinnare. 

 

Det som utmärker Helsingborgs arbete är flera externa samverkansprojekt samt att de jobbar med kvalitetssäkring, stöttar riktade informationsinsatser, arrangerar löpande näringslivsmöten och har involverat expertkompetens inom rådgivning för entreprenörer. Även näringslivet har tagit egna initiativ för att skapa bättre förutsättningar för bl.a. företagare med utländsk bakgrund, vilket kommunen stöttar. En entreprenörsskola för invandrare planeras inom kort.

Timrå - inga förlorare

Vi gratulerar Helsingborg och även Sunne som har varit tuffa konkurrenter, men vi är alla vinnare! Vi vill riktiga ett stort tack till alla aktörer i Timrå som operativt arbetar med göra skillnad, tjänstemän, företagare och civilsamhället, säger Ewa Lindstrand och avslutar:

Den här nomineringen sporrar oss ytterligare och nu gäller det att fortsätta det goda arbete, vi ska ha ett Timrå som jobbar!Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt