Hasse Peterzon Sundsvalls Bergvärme, Camilla Abrahamsson ordförande Företagarna Timrå och Ulrika Jason, Jason Montage samverkar med kommunen för att hjälpa riskgrupper med inköp av mat. Fotograf/Källa: Marie Zetterlund

-Samordnar matinköp

Nu går Timrås lokala näringsliv samman med Timrå kommun och samordnar matinköp till personer i riskgrupp. Organisationen Företagarna Timrå uppmanar fler timråföretagare att ingå i volontärsarbetet för att hjälpa de som behöver hjälp under coronapandemin.

-Det är en självklarhet för oss ingå in den här samverkan, det gynnar oss alla! Nu letar vi efter fler företag som vill hjälpa till och det gäller alla Timråföretagare – oavsett om man är medlem i Företagarna eller inte, säger Camilla Abrahamsson, ordförande Företagarna Timrå.

Initiativtagare

Timrå kommuns näringsliv har samordnat företagsinformation för företagen under coronapandemin för att hjälpa företagen. Bland annat har man startat en Facebooksgrupp där företagen kan hjälpa varandra. Då fick en medlem, Hasse Peterzon, Sundsvall Bergvärme, idéen att startat en samverkan för att hjälpa de mest utsatta i Timrå.

Hasse Peterzon, Sundsvalls Bergvärme:

-Jag kände att det måste finnas en kraft bland våra företagare att hjälpa vår riskgrupp och det här är en bra start för att skydda dem.

Samordning kommunen och företagen

Personer i riskgrupp kontaktar kommunen som samordnar, säkerställer och delegerar ut arbetsuppgifter via Företagarna Timrå. Företagarna får i uppgift att göra matinköp samt att leverera till personerna.

Andreaz Strömgren, kommunchef Timrå kommun:

-Jag är otroligt stolt över att vi tillsammans, kommun och näringsliv, kan ta det rådande läget på allvar och hjälpa riskgrupper för att förhindra smittspridning.

Deltagande företag

En av de företag som ingår i samverkan är Jason Montage AB:

-Jag och mitt företag månar om Timrå och kommunens framtid. Därför vill vi vara en bra förebild för alla som lever och verkar i Timrå, säger Ulrika Jason.

Samverkanstjänsten kommer att erbjudas till personer i riskgrupp under hela april månad med ambition att erbjuda tjänsten även i maj, men då behövs fler företag som kan göra inköp och leverera.

-Alla företag- stora som små är välkomna att delta och jag som  till vardags jobbar med värme får nu jobba med mänsklig värme, kul om fler vill känna som jag, avslutar Hasse Peterzon.

Anmäl ditt företag

Till Företagarnas e-postadress kan man anmäla sitt intresse: timra@foretagarna.se

Mer information

Camilla Abrahamsson, ordförande Företagarna Timrå, tfn: 072-859 60 98

Andreaz Strömgren, kommunchef, Timrå kommun, tfn: 060-16 31 23

Hasse Peterzon, Sundsvalls Bergvärme, tfn: 070-171 11 73

Ulrika Jason, Jason Montage Ab, tfn: 070-229 88 01

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt