Timrå har högst behörighet till gymnasiet i Västernorrland och ligger högt över rikssnittet, det visar Skolverkets senaste statistik för elever i årskurs nio. För tredje året i rad har både gymnasiebehörigheten och det genomsnittliga meritvärdet ökat.

– Årets resultat visar att arbetet med välskötta skolor har gett resultat, säger Krister Håkansson, ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Av länets sju kommuner har Timrå nu placerat sig på en förstaplats sett till andelen elever i årskurs nio med gymnasiebehörighet, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund. Skolverkets statistik visar att behörigheten till gymnasiet har ökat till 92,6 % (läsåret 16/17) jämfört med 84,9 % (läsåret 15/16).

– Efter flera års uthålligt arbete på alla nivåer så är det jätteroligt att äntligen ligga i täten. Eleverna och alla inblandade vuxna kan känna sig stolta idag, säger Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Dessutom visar statistiken att det genomsnittliga meritvärdet har höjts från 211,3 till 223,2, exklusive nyanlända elever och elever med okänd bakgrund.

I statistiken för gymnasiebehörighet där nyanlända elever och elever med okänd bakgrund inkluderas placerar sig Timrå på en andraplats, strax efter Örnsköldsviks kommun.

­

Statistikuppgifter gällande slutbetyg för elever i årskurs 9 presenteras på Skolverkets webbplats SIRIS.

Länk till Skolverkets statistikhttp://siris.skolverket.se/siris

 

För mer information, kontakta:
Erik Sidebo, biträdande förvaltningschef.
Barn- och utbildningsförvaltningen.
Tfn: 070-675 90 69.

Krister Håkansson, ordförande.
Barn- och utbildningsnämnden.
Tfn: 070-310 29 09Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Kontakt