Berättarministeriets bild till pressmeddelandet "Statsminister Stefan Löfven volontär på Berättarministeriet"

Med start den 22 maj> släpps boken Stormiga känslor, skriven av tio ungdomar som bor eller går i skolan i Berättarministeriets upptagningsområden kring Södertälje och Husby och Hagsätra i Stockholm.

Sedan 2012 driver Berättarministeriet, i samarbete med Bonnierförlagen, författarskolan BM-debutant. Varje år får tio ungdomar chansen att utveckla sitt skrivande och bli publicerade författare. Detta för att lyfta unga röster som annars inte får komma fram och inspirera dem att satsa på sitt berättade och sitt skrivande.

2017 års novellantologi Stormiga känslor är den femte i ordningen.

Fantasy, samtidsrealism, historia och spänning – oavsett genre går känslan av utanförskap som en röd tråd genom de tio novellerna i antologin. Tjejen som ska sätta playerkillen på plats – men själv blir bränd, den fattiga tjänsteflickan som drömmer om ett liv utanför slottets murar, barn med övernaturliga krafter och sorgen som ljuder som en mollton i familjen där ett av barnen inte vill leva längre - det är bara några av de ämnen som läsaren kastas in i.

Ansökningsperioden för nästa omgång av författarskolan, som börjar i oktober, öppnade under maj månad. De som kan söka är ungdomar som till hösten går i årskurs 9 eller gymnasiet, och bor i något av följande områden: Rinkeby-Kista, Hässelby-Vällingby, Spånga-Tensta, Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, eller Södertälje. Ansökningstexten kan till exempel vara en novell, en låttext, ett blogginlägg eller poesi. Sista ansökningsdag är den 1 oktober. 

För mer information kontakta: Emelie Risberg Hellström, Projektledare BM-debutant, Berättarministeriet emelie.rh@berattarministeriet.se, 073-682 31 11

 Medverkande: Minahil Ahmad, Karin Emanuelsson, Fanny Engström, Julia Gebing, Vilma Grönwall, Idil Warsame, Jennie Ljungcrantz, Nora Ninche, Emma Voittonen & Josefine Wennergren. >Förlag: Bonnier Carlsen.Berättarministeriet är en icke vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som verkar för ett Sverige där alla barn och unga är trygga i det skrivna ordet och har förutsättningar att aktivt delta i samhällslivet. Vi är idag verksamma i områden med hög arbetslöshet och våra utbildningscenter finns i Södertälje, Husby och Hagsätra i Stockholm samt Gamlestaden i Göteborg. Vi stöttar lärare i våra upptagningsområden med kostnadsfria pedagogiska program som genom kreativa metoder lockar eleverna, oavsett kunskapsnivå, att erövra det skrivna ordet. Vår verksamhet bygger på en tresektoriell samverkan där resurser från det offentliga, det privata och det ideella gemensamt säkerställer Berättarministeriets långsiktiga utveckling och kvalitet.


Kontakt


Fanny Siltberg

pressansvarig

fanny.s@berattarministeriet.se

073 - 682 31 25