FUB, ICA, Glada Hudik/Mats Melin och King vinner årets Guldägg i kategori Titan för ”ICA Jerry”.

Motivering:
Att ta kål på gamla fördomar kan ibland vara lika omöjligt som att flytta berg.

Men om fler går samman är det ändå möjligt och för all framtid kan det förändra hur vi ser på varandra. Årets Titanägg går till flera modiga parter som gjorde det möjligt:

-        Tack FUB, Förbundet för utvecklingsstörda barn och ungdomar, som i mer än 50 år arbetat med att åstadkomma attitydförändringar.

-        Tack ICA som valde att sponsra Glada Hudik

-        Tack KING för att ni skapade ICA Jerry, och framför allt:

-        Tack Mats Melin för att du klav rakt in i våra liv och i våra hjärtan och utmanade våra värderingar i grunden.

Föräldrar till barn med funktionshinder vittnar om hur attityden har förändrats. Hur deras barn rätar på ryggen och lyfter blicken när de går till skolan. Attitydförändringar tar tid. Det finns fortfarande mycket kvar att göra. Men 2011 fick reklamen en chans att spela en viktig roll som opinionsbildare och göra världen lite bättre, i ett ovärderligt samarbete.

Grattis – och ett stort tack!

Jury: Christina Knight (Kategoriordförande) Creative Director på Ingo. Lina Thomsgård, Caroline Jungsand – Partner och Creative Director på Prime PR. Petter Ödeen – Creative Director på Garbergs, Niclas Carlsson – Creative Director på Lowe Brindfors, Ola von Bahr – Art Director på Storåkers McCann, Tove Langseth – DDB Stockholm, David Orlic – Volontaire Jonas Åhlén – Droga5, Olle Nyström – Creative Director på Rewir.

 

 
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare