Södra stationsområdet fortsätter att utvecklas med kreativa näringar när två nya hyresgäster flyttar in i Tobaksmonopolet. NENT Studios Animation flyttar in på 1200 kvadratmeter fördelat på två våningar. Dessutom flyttar strategi, teknik- och designföretaget DING in på cirka 200 kvadratmeter.

Tobaksmonopolet 6 är hem åt bla Sthlm Design District, tjänstedesignbyrån InUse och en mångfald av firmor inom design, kommunikation och arkitektur. Nu förstärks blandningen av kreativa företag ytterligare.

NENT Studios Animation, en del av Nordic Entertainment Group (NENT Group), har flyttat på ca 1200 kvadratmeter i Tobaksmonopolet där de kommer att producera animerat innehåll primärt för NENT Groups streamingtjänst Viaplay. På två våningar har studion arbetsplatser, mötesytor, redigeringssviter, ljudstudios och en Motion Capture Studio för inspelning, i de delar av fastigheten som en gång i tiden var lager för tobaksprodukter.

  • En sällsynt häftig lokal mitt på Södermalm som erbjuder både väl tilltagen takhöjd och en god akustik. Dessa var viktiga parametrar i vårt sökande, samt även möjligheten för vidare expansion. Dessutom, endast ett stenkast från NENT Groups huvudkontor på Ringvägen, säger Johan Österman, Business Developer på NENT Studios Animation.

DING är en strategi, teknik- och designbyrå som fokuserar på att utveckla skalbara digitala affärer. De har bla arbetat för Telia, Convini och OddMolly. De har flyttat in på cirka 200 kvadratmeter i Tobaksmonopolet.

  • Vi arbetar i skärningspunkten mellan teknik, design och strategi och hjälper våra kunder att skala upp sina digitala affärer. Därför passar Tobaksmonopolet och området omkring oss perfekt. Här finns en blandning av kreativa bolag inom design och digital utveckling vilket vi attraheras av, säger Axel Nordenström vd för DING.

Samtidigt fortsätter Södra stationsområdet att utvecklas. Längre upp på Rosenlundsgatan har Stockholmsverken tagit form där bla Paradox Interactive flyttat in och Epidemic Sound planerar att flytta in i Fatburen under 2020-2021.

  • Södra stationsområdet har blivit ett naturligt hem för många kreativa industrier. Därför känns det väldigt roligt att både NENT Studios Animation och DING väljer att flytta till Tobaksmonopolet. Det är en plats för skapande och jag är övertygad om att de kommer att bli en fantastisk del av huset och området. Det är verkligen kul att välkomna dem hit, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef för AMF Fastigheter.

För ytterligare frågor, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt
08-600 68 87
marcus.hallberg@amffastigheter.se 

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se

 Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722-35 32 69

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Bodil Hassel

Kommunikatör

bodil.hassel@amffastigheter.se

08-600 68 34

073-270 62 34