På lördag, den 29 november, klockan 10 öppnas portarna för trettioåttonde året till den traditionella julmarknaden på Vänersborgs museum. Ett 60-tal säljare från hela regionen dukar upp det bästa av slöjd, konsthantverk och läckerheter för julbordet. I den magnifika trapphallen vankas levande julmusik och i de egyptiska gravvalven kan den som vill värma sig med glögg och pepparkakor. Kort sagt: Julen har kommit till Vänersborg!

Det lär bli trångt och gemytligt på Vänersborgs museum på lördag. För vad kan vara ett bättre sätt att inleda första helgen i advent på, än att bevista den årliga, traditionella julmarknaden i Sveriges äldsta museimiljö?

Populär tradition

På Vänersborgs museum finns en unik 1800-talsmiljö och en spännande samling föremål från hela världen. När försäljarna dukar upp sina varor till julmarknaden, är de omgivna av afrikanska fåglar och lejon, egyptiska sarkofager, kinesiskt porslin, 1700-talskonst, djur från norden och mycket mer. En minst sagt inspirerande och fantasieggande miljö för en julmarknad.

-  Det är väldigt roligt att vi för trettioåttonde året i rad, öppnar våra dörrar för den här mycket populära julmarknaden, säger Peter Johansson, chef på Vänersborgs museum. Det brukar komma väldigt mycket folk, omkring ett par tusen personer och det är klart att det är extra roligt att vårt fina museum, med sin spännande historia, är platsen för traktens största och populäraste julmarknad!  Marknaden har verkligen blivit en kär tradition där besökarna får en känsla av en gammaldags jul i den unika museimiljön.

Julklappar från när och fjärran

Julmarknaden på Vänersborgs museum är ett utmärkt tillfälle att fynda fina och ovanliga julklappar och läckerheter till julbordet. Slöjd och konsthantverk från hela regionen, samt närproducerad mat - allt från honung, rökt sik och knäckäpplen, till fårkorv, getost och juldricka - tillhör det som dukas upp till försäljning inne i museet och på gårdsplanen utanför. I museets egen butik finns spännande föremål från olika delar av världen, som stenar, mineraler, smycken och porslin. Levande musik, glögg, pepparkakor och glittrande ljus därtill och julstämningen är ett faktum.

Varmt välkommen till en populär och traditionsrik julmarknad i Sveriges äldsta museimiljö!

Tid: Lördag den 29 november, klockan 10-16

Plats: Vänersborgs museum, Vallgatan 17 C, Östra Plantaget, Vänersborg

För frågor och mer information:

Peter Johansson, museichef Vänersborgs museum

Telefon: 070-544 75 39

peter.f.johansson@vgregion.se

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45