Den 9 augusti ger Triangelteatern tre föreställningar av barnföreställningen ”Det egendomliga huset” på Krusenstiernska gården, inför en maxpublik om 40 personer.

Triangelteatern har varit ett stående inslag på Kalmar Stadsfest de senaste åren. Gruppens föreställningar brukar dra fullsatt cirkustält i Stadsparken. På grund av den rådande pandemin har stadsfesten ställts in och istället spelas barnföreställningen ”Det egendomliga huset” på Krusenstiernska gården.

Föreställningen spelas kl.13:00, 14:00 och 15:00 den 9 augusti och arrangeras av Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar i samarbete med Triangelteatern.

Triangelteatern är en förening för teaterintresserade barn och ungdomar som startade 1977 av Mari Almljung och Arne Holm, dåvarande ordföranden för KFUM-KFUK. Idag bedrivs föreningens verksamhet på Spelefanten i Kalmar samt i  bostadsområden i Kalmar med omnejd. Triangelteatern erbjuder normalt uppspel på Kalmar teater, festivaldeltagande och utlandsresor. Åldersspannet för föreningens medlemmar sträcker sig från 5 år och upp till vuxen ålder. Verksamheten sker i samarbete med Kultur- och fritidsförvaltningen och Folkuniversitetet.

Krusenstiernska gården huserar denna sommar ”Kul på Krusen” ett familjeprogram med musikteater, konserter och odlingsteater för barn. Föreställningarna ges inför en begränsad publik och arrangeras i enlighet med Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

Gratis biljetter till ”Kul på Krusen” och Triangelteaterns föreställningar måste förbokas på Nortic.se: https://www.nortic.se/dagny/organizer/974. (biljetter släpps torsdag 16 juli kl.09:00).

 

För mer information kontakta

Harald Erici
Producent

Musik i Stadsparken/Familjescenen
Tel: 0480-45 06 88

E-post: harald.erici@kalmar.se
 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41