Fotograf/Källa: Nicklas Olausson

Om en knapp vecka drar världscupen igång igen och det är två veckor i Nove Mesto, Tjeckien, som står näst på tur i programmet. Här presenteras den svenska trupp som är uttagen, där också ett par namn som gjort det bra i IBU-cupen nu tar plats.

Efter ett fantastiskt VM är det nu dags för landslagsåkarna att ladda om inför de tre återstående världscuphelgerna. Först ut i schemat är två veckor i tjeckiska Nove Mesto, där det bjöds på två andraplatser för svensk del under föregående säsong genom Hanna Öberg och det svenska herrstafettlaget.

Tävlingarna i Nove Mesto inleds med stafetter för såväl damer som herrar, innan det första helgen sedan fylls med sprint och jaktstart. Den andra tävlingsveckan bjuder även den på just sprint och en efterföljande jaktstart, innan den avrundas med mixstafett och singelmixstafett.

För de svenska landslagsåkarna har dagarna sedan hemkomsten från Pokljuka bestått av återhämtning och uppladdning inför de återstående världscuphelgerna. Den nyblivna VM-guldmedaljören Martin Ponsiluoma beskriver omladdningen såhär:

– Jag har mest försökt tagit det lugnt och kört mycket långa, lugna pass för att försöka hålla igång kroppen. Sen får man börja köra lite hårdare precis innan vi åker till Nove Mesto för att starta igång kroppen lite igen.

Det svenska lag som åker ner till Tjeckien liknar till stora delar det VM-lag som landade hemma i Östersund i början av veckan. Efter ett par lyckade veckor med fina prestationer under IBU-cupen i Osrblie kommer dock också Anna Magnusson, Ingela Andersson och Gabriel Stegmayr att få chansen att åka världscup. Anna som körde till sig en sjätteplats i den inledande sprinten i Osrblie, Ingela som tog samma placering på den andra sprinten samt följde upp med en femteplats i den efterföljande jaktstarten och Gabriel som bland annat kammade hem en 14:e plats i kortdistans.

Den svenska truppen
Damer

Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Elvira Öberg, Piteå Skidskytteklubb
Mona Brorsson, Finnskoga IF
Linn Persson, SK Bore
Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb
Ingela Andersson, K4 IF

Herrar
Sebastian Samuelsson, I21 IF
Martin Ponsiluoma, Tullus SG
Jesper Nelin, Piteå Skidskytteklubb
Peppe Femling, Piteå Skidskytteklubb
Gabriel Stegmayr, Dala Järna IK

Tävlingarna startar på torsdag 4/3 med damernas stafett 16.05 och går att följa i SVT.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220