Nu möts för första gången Socialdemokraternas ansvariga minister Lena Hallengren och Moderaternas socialpolitiska talesperson Camilla Waltersson Grönvall i en duell på toppnivå om vilken politik som väntar efter valet när det gäller LSS och personlig assistans.

LSS och särskilt personlig assistans har diskuterats livligt under den senaste mandatperioden. Idag är det omkring 1500 personer färre som har statlig assistansersättning jämfört med när regeringen tillträdde och det är näst intill omöjligt att beviljas assistans för den som söker för första gången.

- Under de senaste åren har media fyllts av berättelser om den akuta krisen inom personlig assistans för personer med omfattande funktionsnedsättning. Det finns ett starkt tryck på att detta måste lösas, säger Maria Persdotter, förbundsordförande i RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar. Frågan har blivit en av de hetaste välfärdsfrågorna inför valet och nu möts för första gången de två partier som aspirerar på att vara regeringsbärande i en direkt duell om vilken politik man vill föra.

Från Socialdemokraterna medverkar Lena Hallengren, Barn-, äldre- och jämställdhetsminister och från Moderaterna Camilla Waltersson Grönvall, Socialpolitisk talesperson.

Debatten arrangeras av RBU och äger rum måndagen den 2 juli kl. 15:45-16:30 på Full Delaktighet, Birgers gränd 1 i Visby. Media inbjuds att närvara.

Länk till Almedalens programRiksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar, RBU företräder familjer som har barn och unga med olika typer av rörelsehinder, bland annat cerebral pares (cp), ryggmärgsbråck, och muskelsjukdomar. RBU arbetar för att förändra attityderna i samhället och skapa bättre förutsättningar för barn med funktionsnedsättning.


Kontakt


Johan Klinthammar

Förbundsordförande

johan.klinthammar@rbu.se

072-250 88 31