Fotograf/Källa: Yellow Bird Entertainment AB

Yellow Birds senaste storproduktion TUNN IS producerad av Søren Stærmose, är uttagen till tävlan Internationell Panorama och Audience Award på den franska TV-seriefestivalen: Series Mania.

– Att bli utvald till att delta i två tävlingskategorier kunde inte vara bättre timing för vår serie, som i övrigt redan är såld till Frankrike, säger Søren.

Klimat-thrillern TUNN IS med Lena Endre, Alexander Karim och Bianca Kronlöf i huvudrollerna har haft premiär i Sverige, Norge, Danmark, Island och Finland under februari 2020. Nu ska serien vidare till Frankrike och Series Mania - den viktigaste mötesplatsen för TV-seriebranschen med över 70 000 besökare - där TUNN IS tävlar i kategorierna Internationell Panorama och Audience Awards.

– Efter framgångsrika visningar i alla de nordiska länderna under februari är det nu tid att distribuera TUNN IS internationellt. Att bli utvald till att delta i två tävlingskategorier kunde inte vara bättre timing för vår serie, som i övrigt redan är såld till Frankrike, säger Søren Stærmose.

TUNN IS produceras av Søren Stærmose på Yellowbird för C More och TV4, i samproduktion med Kidda Rokk/Sagafilm och i samarbete med France TV, DR, NRK, YLE, RUV och Lumiere. Internationell distributör är Banijay Rights. Exekutiv producent på C More och TV4 är Ulf Synnerholm.

Produktionen med Tunn is har tagit sju år att slutföra och har engagerat fem av åtta medlemsländer av det Arktiska Rådet: Grönland/Danmark, Norge, Island, Sverige och Finland. I serien talas Svenska, Danska, Engelska och Grönländska och skådespelarna kommer från hela den arktiska regionen, inklusive USA och Ryssland.

Ett forskningsfartyg attackeras utanför Grönland samtidigt som arktiska rådet försöker att enas om ett avtal som förbjuder miljöskadlig oljeborrning i regionen. Bakom avtalet står Sveriges utrikesminister Elsa (Lena Endre), vars politiska rådgivare Viktor (Alexander Karim) befinner sig ombord på det attackerade fartyget. Attacken sätter Elsas avtal i gungning och hemma i Sverige startar en kamp mot klockan för Säpo-agenten Liv (Bianca Kronlöf) som är gravid med Viktors barn.

Festivalen Series Mania pågår 20-28 mars i Lille, Frankrike. Läs mer här: https://seriesmania.com/en/

YELLOW BIRD ÄR NORDENS STÖRSTA DRAMABOLAG. Vi skapar Nordens bästa drama med utgångspunkt i storslagna berättelser – hela tiden på jakt efter nya berättelser, perspektiv och talanger.

Relaterade bilderKontakt