Den 19 december tog tandvårdsstyrelsen beslut om investeringsplan 2019 för Folktandvården Västra Götaland. Nästa år kommer två nya kliniker att stå färdiga i Kungälv och i Göteborg. Dessutom flyttar större delarna av specialisttandvården i Skövde till nya lokaler vid Skaraborgs sjukhus.

För att möta befolkningens behov av tandvård renoverar eller öppnar Folktandvården varje år kliniker i nya lokaler. Under 2015-2018 har 25 kliniker genomgått omfattande renoveringar eller öppnat i nya lokaler.
– Det är viktiga investeringar som är till nytta för både kunder och medarbetare, säger Stig-Olov Tingbratt, tandvårdsstyrelsens ordförande. 

I maj 2019 öppnar en ny klinik i Kongahälla i Kungälv och i oktober öppnar en i Selmas stad i Göteborg. I Skövde samlas större delarna av specialisttandvården i gemensamma lokaler tillsammans med sjukhusets verksamhet inom käkkirurgi. Inflytt är planerad till april.
– En gemensam satsning tillsammans med Skaraborgs sjukhus som kommer att vara betydelsefull för tandvården under lång tid framöver, säger Jens Söder, vice ordförande i tandvårdsstyrelsen. 

Den planerade totala kostnaden för investeringar 2019 uppgår till 64 miljoner kronor.

För frågor kontakta:
Stig-Olov Tingbratt, ordförande, tel 0709-35 84 55
Ann-Charlotte Sundelin, tandvårdsdirektör, tel 0705-53 49 91

Om Folktandvården Västra Götaland
På Folktandvården Västra Götaland arbetar cirka 3 200 personer på 157 kliniker. Vi erbjuder både allmän- och specialisttandvård. Vi forskar för framtiden och utbildar studenter på vår sommarskola, handleder nyutexaminerade tandläkare och utbildar specialisttandläkare och tandsköterskor. Folktandvården Västra Götaland är en del av Västra Götalandsregionen.

Välkommen att besöka Folktandvården Västra Götalands webbsida och pressrum. 

Följ Folktandvården Västra Götaland i sociala medier
Facebook
LinkedIn
Youtube 
 

Kontakt


Ebba Strömqvist

Presskontakt 1

ebba.stromqvist@vgregion.se

070-588 58 04

Kim Lindqwister

Presskontakt 2

kim.lindqwister@vgregion.se

0709-58 97 57