Mat i Bohuslän är tema för årsboken 2015 från Bohusläns museum. Temat behandlas ur många olika synvinklar; mathistorikerns, konstvetarens, arkeologens, krögarens och biologens. Bland medverkande skribenter märks bland annat Barbro Östlund, Stefan Edman och Staffan Greby. På lördag 5 december är det släppfest för boken tillsammans med Bohusläns matmamma – Barbro Östlund.

- Bohuslän som kustlandskap har en rik historia av matkultur och i årsboken bjuder vi på lika delar kulturhistorisk exposé som fantastiska recept för alla tillfällen, säger Viveka Overland, Bohusläns museum och redaktör för årsboken.

I boken märks bland annat naturligtvis skaldjur, god och miljövänlig mat, vår tidiga mathistoria, Bohuslänska mästerkockar, och inte minst bjuder barnen från Världsarvsförskolan i Tanum på välsmakande recept för utomhustillagning. Det och mycket mer hittar man i årgång 37 av årsboken från Bohusläns museum.

Släppfest 5 december på Bohusläns museum

På lördag kl. 11 släpps årets årsbok på Bohusläns museum med föreläsning Bohusläns matmamma Barbro Östlund. Varmt välkommen!

För mer information och recensionsex:

Viveka Overland, Bohusläns museum
E-post: viveka.overland@vgregion.se
Tfn: 0705-349 775


Bifogade filer

 Arsbok Bm




Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45