Inspirerat av Wild kids, Sveriges starkaste familj och Mästarnas Mästare har Järv Äventyr skapat ett helt nytt outdoor-koncept för vanliga familjer. Glöm marathon- sträckor och blodsmak i munnen, hos Järv Äventyr är fokus på glädje, samarbete och gemenskap. Naturnära äventyr för familjer som vill växa genom utmaningar tillsammans och uppleva skandinavisk natur på ett nytt sätt.

När Järv Äventyr startade i januari så hade man målet klart för sig – att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En lagtävling där grundreceptet är glädje, gemenskap och utmaning – där varje del är anpassat för hela familjen. 

– Tävlingar och lopp som utmanar pannbenet finns det i överflöd. Att prata längsta sträckan, höjdmeter eller hårdaste utmaningen känns passé. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen, säger Jonas Svengård, Creative Director på Järv Äventyr. Alla som varit med och lärt sitt barn att cykla, simma och åka skidor, känner igen lyckoruset att tillsammans med sitt barn ha klarat av en utmaning. Det är den grundkänslan vi vill skapa med Järv Äventyr! 

 

Vandring i naturen och på fjället har fullkomligt exploderat senaste åren. En trend som Järv Äventyr hämtat inspiration ifrån. Men man har även adderat andra utmaningar. Under 2021 arrangerar Järv åtta olika äventyr i Åre, Sälen, Ramsvik och Trysil som är uppdelade i lagtävlingar för familj och kompisar. Fysisk aktivitet varvas med hjärnstarka uppgifter under två dagar. Äventyren kan innefatta vandring/löpning, mountainbike, kanot, hinderbana, skattletning och kluriga uppgifter. Äventyren anpassas efter destinationens natur och omgivningar för att man ska få uppleva de vackraste och bästa delarna. 

– Utmaningarna har inspirerats av tv-programmen Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och Mästarnas Mästare. Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar mer på klurigheter, allra helst ska barnen klara av utmaningarna bättre än sina föräldrar. Tävlingarna riktar sig till alla, vanliga motionärer och familjer, säger Henrik Fredriksson, VD på Järv Äventyr.

Tre av äventyren sker i samarbete med SkiStars anläggningar i Sälen, Åre och Trysil. De står värd med sina vackra omgivningar och tillhandahåller också boende för deltagarna. 

– En fantastisk möjlighet att inspirera till en aktiv semester i fjällen under sommar och höst och ligger väl i linje med vårt SkiStar Sports & Adventures, säger  Fredrik Rydén, koncept- och eventchef på SkiStar

Så här går det till
Järv Äventyr Familj passar familjer med barn 7-14 år. Laget kan bestå av 3-6 deltagare och självklart behöver man inte vara familj! Det enda som krävs är att minst en av deltagarna är över 18 år. Det vara en storasyster med småsyskon, en ledare i en förening med några barn eller en faster som vill bjuda på äventyr för sina syskonbarn. Järv Äventyr är uppdelade i olika sträckor, ibland deltar hela familjen, ibland en en vuxen och ett barn, medan de andra hejar på. Vem som deltar på sträckan kan väljas på färdigheter som avslöjas innan start. Innan man börjar äventyret måste en väska med rätt utrustning vara packad. För de allra minsta familjemedlemmarna finns Järv Mini med äventyr och barnpassning när resten av familjen genomför lagtävlingen. Vid varje destination finns också äventyr och tävlingar för kompisgäng och företag.

Bokning sker på www.jarvaventyr.se

Äventyr med Järv under 2021

Åre 13-14 Augusti, Sälen 11-12 september, Trysil 9-10 oktober och Ramsvik 24-26 september
Högupplösta bilder kan laddas ner via hemsidan, jarvaventyr.se/press


För mer information, vänligen kontakta

Jonas Svengård, Creative Director
Tfn: +46 735 272726
E-post: jonas@jarvaventyr.se 

Relaterade bilderJärv Äventyr startades 2021 med en tydlig målsättning om att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En lagtävling för aktiva familjer och vanliga motionärer, som kompisgäng och företag, med fokus på samarbete och glädje. Naturnära äventyr som erbjuder ett unikt sätt att uppleva den skandinaviska naturen. Under säsongen 2021 arrangeras fyra evenemang i Åre, Sälen, Trysil och Ramsvik.


Kontakt


Jonas Svengård

Creative Director

jonas@jarvaventyr.se

+46 735 272726