Lördagen den 8:e augusti framförs en livesänd showcasekonsert av studieförbunden NBV, Bilda och Studiefrämjandet i samarbete med Kalmar kommun.

Studieförbunden NBV, Bilda och Studiefrämjandet ihop med Kalmar kommun bjuder in till tre akter från Kalmar Teaters scen. Sändningen startar kl. 20.00 på Kalmar kommuns facebooksida.

- Nu i coronatider har vi fått tänka om kring hur vi erbjuder evenemang. Att livesända konserter via Facebook har visat sig vara ett lyckat koncept, exempelvis genom Sommarstudion. Sedan några år har Kalmar kommun samarbetat med studieförbunden för att kunna presentera lokal och talangfull musik på Kalmar Stadsfest. När denna ställdes in i år så ville vi ändå göra något med tre av regionens intressanta nykomlingar, säger Harald Erici, samordnare, kultur- och fritidsförvaltningen.

De akter som kommer att framföras under kvällen är Roslund, Whooda Thunk och Low ambitions. Kvällens konferencier är Ida Gratte. 

För mer information, kontakta:

Harald Erici, samordnare, kultur- och fritidsförvaltningen,  0480- 45 06 88, harald.erici@kalmar.se

Ida Gratte, verksamhetsutvecklare Musik, NBV Sydost,  073 843 34 49, ida.gratte@nbv.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Bifogade filer

 Whooda ThunkKontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41