En utbildning för artister och musiker från SAMI Fotograf/Källa: SAMI

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) lanserar idag sin utbildning för artister och musiker än en gång efter succén 2015. Syftet är att ge svenska artister och musiker mer kraft att påverka i musikbranschen och därmed öka möjligheterna till starkare rättigheter och större intäkter.

 

Artister och musiker med intresse för att engagera sig i framtida styrelsearbete inom ideella och fackliga organisationer såväl som i SAMI eller liknande verksamheter i musikbranschen, har möjlighet att ansöka om att delta i utbildningen som erbjuder plats för 30 deltagare. 

 

- Att artister och musiker involverar sig på beslutsfattande nivå i sin egen bransch är viktigt för att de ska kunna påverka utvecklingen. Vi vill skapa förutsättningar för våra medlemmar att få ett större inflytande över sin egen framtid, säger Stefan Lagrell, vd på SAMI.

 

Utbildningen startar den 31 augusti och omfattar fem heldagar under hösten, på Nalen i Stockholm. Sista ansökningsdag är den 31 mars och antagningsbesked kommer redan den 27 april. Deltagarna kommer att få kunskaper om: 

  • Musikbranschens aktörer – vem gör vad och varför finns de?
  • Styrelsearbete – så funkar det
  • Verksamhetsutveckling
  • Ekonomi och juridik
  • Musikens politik och mediehantering

 Läs mer om utbildningen på sami.se

SAMI (Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation) grundades 1963 och är den kollektiva förvaltningsorganisationen i Sverige som bevakar artister och musikers rättigheter inom ramen för både svensk och internationell lagstiftning. SAMI representerar närmare 43 000 artister och musiker, och samlar in upphovsrättslig ersättning till medlemmarna när deras musik framförs offentligt, både nationellt och internationellt. Bara i Sverige betalar cirka 38 000 musikanvändare för att få använda musik i sin verksamhet. Internationellt har SAMI 64 avtal i 51 länder, vilket gör SAMI till den organisation som har högst antal aktiva avtal för artister och musiker över hela världen. SAMI arbetar ständigt för att förbättra effektiviteten och noggrannheten i insamlingen, såväl i Sverige som internationellt, för att öka intäkterna för utövare. www.sami.seKontakt


Ninni Grufvman

Pressansvarig

ninni.grufvman@sami.se

08 453 34 52

0730 22 39 39