Björn Molin, ordförande MED Österåker Fotograf/Källa: Privat

Medborgerlig Samling går snabbt framåt i Österåker under parollen "Dagens problem kan inte lösas av de partier och politiker som orsakat dem". Den 9 oktober träffades ett 20-tal medlemmar på Solbrännan i Österskär för att arbeta med det politiska programmet inför kommunalvalet i Österåker 2022.

Medborgerlig Samling har samlat ett stort antal välkända Österåkersprofiler i den nya lokalföreningen. Bland medlemmarna finns bland andra Laila Selkälä, polis och tidigare lokal ledare för Centerpartiet, och Stefan Ljungberg, välkänd skärgårdsföretagare på Ingemarsö.

– Vi har fått nog av att okunniga politiker fattar beslut i mångmiljonklassen om saker som de inte begriper, säger Björn Molin, ordförande för MED Österåker. – Därför har vi rekryterat kompetenta personer med erfarenhet av de frågor som vi vill driva här i kommunen.

Vid lördagens möte fastställdes huvudpunkterna i det politiska programmet inför valet 2022, och ett antal arbetsgrupper bildades. I arbetsgruppen för skolfrågor ingår den tidigare rektorn Annica Ingemarsson och språkläraren Elin Holt Björling. I arbetsgruppen för skärgårdsfrågor ingår Håkan Fastesson, Stefan Ljungberg och Urban Baudin. I arbetsgruppen för näringslivsfrågor ingår Björn Molin och Peter Keith. Fler grupper kommer att bildas under de närmaste månaderna.

– Här ska inte förekomma något flummande, säger Björn Molin. – Det är ett absolut krav att man har relevant erfarenhet och kompetens för att få ingå i våra politiska arbetsgrupper. Med den här laguppställningen är jag övertygad om att vi kommer att nå minst 10 procent i valet nästa år, avslutar en mycket nöjd Björn Molin.

Styrelsen för MED Österåker ser ut som följer:

Ordförande: Björn Molin

Vice ordförande: Elin Holt Björling

Kassör: Staffan Lundmark

Ledamöter: Lennart Berneklint, Håkan Fastesson, Annica Ingemarsson och Peter Keith.

Suppleanter: Stellan Bennich och Niklas Horn Lundberg.

 

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som arbetar för medborgarnas bästa - en gräsrotsrörelse för ett återupprättat samhällskontrakt och en långsiktigt hållbar samhällsutveckling.

MED har sedan valet 2018 representation i tre kommunfullmäktige; Laholm, Höör och Torsås. Genom lokalföreningar och distrikt runt om i landet arbetar MED för en förnyelse av svensk politik.

www.medborgerligsamling.seKontakt


Ilan Sadé

Partiordförande

ilan.sade@medborgerligsamling.se

070-7878344

Mikael Flink

Pressansvarig

mikael.flink@medborgerligsamling.se

070-7701221