Äntligen är det dags att börja bygga psykiatrins kvarter och nya infektionsenheten på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås. Efter höstens byggförberedelser är det nu dags för den officiella byggstarten – och ni är välkomna att bevaka evenemanget.

Det blir tal, lussefika, miniutställning och sist men inte minst så avslutas den officiella delen med ett startskott i högst bokstavlig bemärkelse. 

Medverkande: Ann-Marie Schaffrath, sjukhusdirektör SÄS, Göran Larsson, sjukhusstyrelsens ordförande, Anna-Lena Holberg, fastighetsnämndens ordförande, Västfastigheters projektledare Claes Westberg och Andreas Tyrén samt Stefan Danielsson, affärsområdeschef bygg Peab. Dessutom finns verksamhetscheferna och andra representanter för berörda kliniker på plats.

För fotografer
Det blir tillfälle till foto dels inomhus, dels på byggarbetsplatsen där vi av säkerhetsskäl guidar på området. Meddela därför Västfastigheters kommunikationsstrateg om ni har med fotograf: Mari Turos, tfn 0702-55 72 39 eller mari.turos@vgregion.se.

Om projekten

  • Psykiatrins kvarter är en investering i en samlad psykiatrisk vård för barn, unga och vuxna på Södra Älvsborgs sjukhus. Projektet består av en ny vårdbyggnad samt ombyggnad och renovering av nuvarande lokaler. Husen sammanlänkas av en ny entrébyggnad.
  • Nya infektionsenheten samlar all infektionssjukvård på Södra Älvsborgs sjukhus. Projektet innebär att nuvarande lokaler byggs ut och byggs om för att skapa en modern infektionssjukvård med nära samverkan mellan vårdavdelning och mottagning.

Total investeringsvolym är cirka 1,1 miljard kronor varav ungefär 80 procent för psykiatrins kvarter. Läs mer om projekten på SÄS webbplats: Framtidens sjukvård

Var och när
Tid: onsdag 13 december klockan 13:15 -14:30
Lokal: Spishörnan, vid matsalen SÄS Borås (ingång 29).
Adress: Brämhultsvägen 53. Busshållplats: Södra Älvsborgs sjukhus.
Kontakt


Charlotta Moberger

Kommunikationschef

charlotta.moberger@vgregion.se

0707 - 250244

Tina Norin

Presskontakt

tina.norin@vgregion.se

0722 - 057145