Berättarministeriets lärarpris Pennsvärdet tilldelas Tenstaläraren Pavlina Spanos som genom sin undervisning stärkt sina elevers språk, kreativitet och kritiska tänkande. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka prisceremonin som äger rum på Hallwylska museet i Stockholm den 20 maj. Pennsvärdet 2019 delas ut av utbildningsminister Anna Ekström.

 

PROGRAM 13.00–15.00

13.00 Dörrarna öppnas

  • Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten hälsar välkommen
  • Juryns ordförande Cecilia Nordström har ordet

13.15 Ceremoni

  • Utbildningsminister Anna Ekström överlämnar Pennsvärdet 2019
  • Årets mottagare Pavlina Spanos har ordet

Efter att ceremonin avslutats kring 13.45 finns tid för intervju med Pavlina Spanos, statsrådet Anna Ekström, samt representanter för Berättarministeriet.

 

För att närvara krävs föranmälan senast fredagen den 17 maj. För anmälan och frågor, kontakta Petra Rizvi, 073-682 31 18, petra.r@berattarministeriet.se 

Pressbilder rörande Pennsvärdet 2019 finns här >>>

 

OM PENNSVÄRDET

Pennsvärdet är Berättarministeriets hyllning till läraren. Lärare som jobbar i socioekonomiskt utsatta områden arbetar under förutsättningar som är extra utmanande och som ställer stora krav på deras professionella kompetens och engagemang. De utför en av de viktigaste uppgifterna i ett demokratiskt samhälle och deras insats är avgörande för sina elevers framtid. Vi vill med utmärkelsen särskilt uppmärksamma dem vars pedagogik stärker sina elevers språkutveckling, kreativa förmåga och kritiska tänkande.

Mottagaren av Pennsvärdet tilldelas ett stipendium à 25 000 SEK som är ämnat för lärarens pedagogiska utveckling. Utöver det får läraren också Pennsvärdet - en brosch designad och skapad av formgivaren Aviva Scheiman. 


 

Stiftelsen Berättarministeriet driver sedan 2011 utbildningscenter för barn och unga i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bedrivs i Stockholm-Husby, Stockholm-Hagsätra, och Gamlestaden i Göteborg. Berättarministeriet vill på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet och därmed aktivt kunna delta i samhällslivet. 
Kontakt


Amanda Olsson

amanda.o@berattarministeriet.se

073- 682 31 14