Onsdag 22 maj inviger vi Bröstcentrum på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Under invigningen kan du träffa medarbetarna inom Bröstcentrum och höra dem berätta och förklara hur patientresan ser ut för någon som drabbats av bröstcancer – från diagnos till behandling.

Bröstcancer är kvinnans vanligaste cancersjukdom. Sjukdomen drabbar framför allt medelålders och äldre kvinnor. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit allt bättre. Sahlgrenska Universitetssjukhuset behandlar cirka 700 nya patienter med bröstcancer varje år.

– För de patienter som drabbas av bröstcancer kommer detta förhoppningsvis öka både tryggheten under behandlingsprocessen och öka möjligheterna till ännu bättre behandlingsmetoder, säger Roger Olofsson Bagge, överläkare och docent samt centrumföreståndare för Bröstcentrum Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

På plats finns alla verksamheter involverade i Bröstcentrum och representanter från sjukhusledningen.

  • Tid och plats: onsdagen 22 maj klockan 11:00-14:00. Invigningen som sker i Ljusgården i huvudbyggnaden på Sahlgrenska sjukhuset klockan 11-14:00.
  • Bandklippning sker klockan 12.15.

Om du har frågor eller vill ha mer information hör av dig till sjukhusets presstjänst på 031-342 96 00 eller massmedia.su@vgregion.se

Med Sahlgrenska Universitetssjukhuset har västsvenskarna nära till vår avancerade sjukvård som även efterfrågas nationellt och internationellt. Här bedriver vi världsledande forskning mitt i en internationell och attraktiv lifesciencemiljö. Tillsammans skapar vi hälsa för dig som patient, idag och imorgon.
Kontakt


Sahlgrenska Universitetssjukhusets presstjänst

massmedia.su@vgregion.se

031-342 96 00

Anne-Charlotte Horgby

Kommunikationschef

anne-charlotte.horgby@vgregion.se

031-3421000

Anders Goliger

Kommunikationsdirektör

anders.goliger@vgregion.se

031-3421000