Helgen 3-4 maj händer det massor av spännande, inspirerande och roliga saker på Nääs som alla har med hållbarhet att göra. Det är vårmarknad med närmare 100 utställare inom bland annat slöjd, konsthantverk, mat och trädgård. Samtidigt invigs Trä äger på Slöjd & Byggnadsvård – en utställning om hus och hållbart byggande.

Trähusen och trästaden kan ge oss ökad kunskap för framtiden. Man reparerar inte – man köper nytt – är en tanke som kanske dyker upp lite för ofta nuförtiden. Med utställningen Trä äger vill vi utmana denna tanke. För att göra frågor om resurstänkande, god hushållning och hållbar utveckling konkreta berättar utställningen om byggande, trähus och trästäder.Trä äger börjar med en utblick i världen. Traditionellt byggande – var i världen det än har varit - har alltid inneburit lokal produktion, genomtänkta materialval och goda möjligheter till reparationer och underhåll. På samma sätt bär vår egen trähustradition på stora kunskaper som har en plats i ett hållbart samhälle.
Kunskaper som var självklarheter när dessa hus byggdes.Vårmarknad med närmare 100 utställare

Upplev slöjd, byggnadsvård, konsthantverk, mat och trädgård. På Vårmarknaden möter du närmare ett hundratal utställare över hela Nääsområdet, både i Vänhem, Lekhuset, Källnääs, Nääs Konsthantverk och i tält mellan husen. Här kan man botanisera bland slöjd, konsthantverk, knivmakare, ekologiska material, trädgårdsartiklar och mat. Passa samtidigt på att se de gamla välbevarade byggnaderna från insidan.

För dig som gillar att se hantverkare i arbete så kommer också taket på Slöjdstationen renoveras och ett lusthus kommer att målas om under helgen.

Välkommen nu till helgen, 3-4 maj, till Nääs i Lerums kommun.

För frågor och mer information:

Trä äger
Bo Ekberg
Pedagogik och utställningar, Västarvet
Tfn: 070–249 76 40
E-post: bo.ekberg@vgregion.se

Vårmarknad på Nääs
Thomas Lööf
Hemslöjdskonsulent
Slöjd i Väst, Västarvet
Tfn: 010-441 43 59
Tfn: 070-662 68 03
E-post:thomas.loof@vgregion.se

Slöjd & Byggnadsvård på Nääs i Lerums kommun är Västsveriges centrum för hållbarhet och sunda material. www.slojdochbyggnadsvard.se

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23