Tid: Tisdagen den 18 december kl 17.30 Plats: Norr om Edvardslundsgatan 3-5, Torshälla

Välkommen att delta när vi inviger Upplevelseslingan som skapar mer plats för liv i Edvardslund. Upplevelseslingan erbjuder något för alla, oavsett om man är ung eller gammal och söker lugna eller fartfyllda aktiviteter. Vi inviger Upplevelseslingan tillsammans med Torshällaborna som får möjlighet att testa aktiviteterna.

– Upplevelseslingan är en satsning för att förbättra utemiljön och tryggheten i Edvardslund samtidigt som den erbjuder en unik upplevelse för alla Torshällabor. Det var viktigt för oss att involvera de boende och utgå från deras önskemål för att Upplevelseslingan verkligen ska erbjuda något för alla och användas av många, berättar Erica Johansson, förvaltare på Kommunfastighet.

De boende i området har varit delaktiga från start. Under workshops i bostadsområdet, på Edvardslundsskolan och Gökstensskolan samt på Instagram har de bidragit med förslag och önskemål. Anna Wennberg, arkitekt på Tyréns, har sammanställt önskemålen och ritat en upplevelseslinga med de mest eftertraktade aktiviteterna. Förutom livfulla aktiviteter som Linbanan, Tornet och Skeppsbrottet finns det även plats att rofyllt njuta av utsikten i Utkiken eller umgås med sina vänner på ytan som skapats för kalas, stickcafé, schackspel och andra sociala möten.

– Möjligheter till en aktiv fritid för alla åldrar är viktigt för en stads attraktivitet. Upplevelseslingan bidrar till en levande stadsmiljö och kompletterar Torshargs och Krusgårdsparkens utbud av aktiviteter på ett bra sätt. Här kan man mötas och umgås över åldersgränserna, säger Rina Oord Lundh, Utvecklingsstrateg stads- och ortsutveckling Torshälla.

Kontakt:
Erica Johansson, förvaltare Kommunfastighet
016-169412
erica.johansson@kfast.se

Fanny Gustaver
Kommunikationsstrateg
073-143 31 22
fanny.gustaver@kfast.seKontakt


Emelie Öberg

Kommunikatör

emelie.oberg@kfast.se

016-167500

016-167539

073-1433122