Nu ska ny digital inflyttningsguide underlätta för inflyttare. Den heter Välkommen hit – Sveriges första digitala inflyttningsguide. Tjänsten har utvecklats tillsammans med länets övriga kommuner samt Hudiksvall och Nordanstig.

Någon gång har de flesta av oss flyttat i livet. Anledningen kan ha varit ett nytt jobb, en ny relation eller andra förändringar i livet.  Då vill vi undersöka platsen och regionen för vår nystart.

Digital guide

Välkommen hit är en digital guide som ger vägledning och vill stimulera till inflyttning. Målsättningen med tjänsten är också att stärka kommunens attraktionskraft för presumtiva inflyttare, företagsetableringar och kommunmedborgare. Kommunens vägledare kommer också att ha stor nytta av den nya tjänsten.

– Det här verktyget ökar vår tillgänglighet och gör det lättare för den presumtiva inflyttaren att få en överblick av olika områden, boenden och serviceutbud, säger Maria Adolfsson, inflyttningslots, Timrå kommun.

Personlig kontakt fortsatt viktigt

Tjänsten kommer att spridas och marknadsföras i olika kanaler och sammanhang. Det är dock fortsatt viktigt att ha en nära och personlig kontakt med exempelvis arbetsgivare och inflyttare.

– Den personliga kontakten kommer alltid att vara viktig och det är i dialogen som förändring och frågetecken kan redas ut, säger Maria.

Boendet – ett viktigt livsval

Boendet är ett viktigt livsval för de flesta.  Välkommen hit underlättar och gör det smidigare att välja boende. Den som tänker flytta kan med hjälp av verktyget orientera sig, se möjligheterna och sedan väga olika boendealternativ mot varandra.

I kartan visas också var apotek, skolor, sjukhus och polis ligger i förhållande till den plats där man valt att bo. 

Flytta hit – ett samverkandsprojekt

Tjänsten Flytta hit är ett resultat av det regionala projektet eSamverkan, ett projekt där samtliga kommuner i Västernorrland tillsammans med Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner, utvecklar och ökar tillgången till digitala tjänster för medborgare och företag.

Länkar:

Botanisera i guiden på Välkommen hit

Läs mer om eSamverkan på esamverkan.nu

 Mer information: Maria Adolsson, inflyttningslots, Timrå kommun, tfn, 060-16 31 00


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt


Marie Zetterlund

Kommunikations- och marknadsansvarig

marie.zetterlund@timra.se

060 - 16 34 22

070 - 191 65 00

Lisa Källberg

Kommunikatör, barn- och utbildningsförvaltningen

lisa.kallberg@timra.se

060-16 31 00

070-208 22 89