Vincent van Goghs verk har visats och uppskattats runt om i världen i över 100 år – men aldrig så här. För första gången i Skandinavien ges nu en unik möjlighet att uppleva hans konstnärskap på ett helt nytt sätt.

Vincent van Gogh ligger i tiden. Nyss var det filmpremiär för Vid evighetens port på biograferna. Tidigare i år öppnade utställningen alla talar om, Van Gogh, la nuit étoilée, på Paris nya digitala museum, Atelier des Lumières. Nu är det Kalmars tur.

Idag är det Sverigepremiär för den digitala utställningsupplevelsen Van Gogh Alive – The Experience på Kalmar Slott. Vincents målningar får liv genom projektioner i stor skala med livfulla detaljer. I utställningen går besökaren in i Vincents bildvärld, fylld av ljus, färg och ljud. Hans uttrycksfulla målningar får liv och skapar en upplevelse av att besökaren verkligen befinner sig inne i konstverken. 

– Det blir en helhetsupplevelse att gå in i Vincent van Goghs värld här på Kalmar Slott, när den senaste utställningstekniken möter byggnadens vackra historiska arkitektur. Det ska bli roligt att överraska besökarna med ett nytt utställningskoncept, som ligger i tiden, i ett 800 år gammalt slott, säger Mimmi Mannheimer, slottschef.

Utställningen tilltalar både vuxna och barn och erbjuder även en introduktion till Van Goghs konstnärskap i form av texter och fotografier. Men den största upplevelsen ligger i att, helt enkelt, stilla sitta i utställningen och låta konsten och musiken skölja över en.

Van Gogh Alive – The Experience öppnar på Kalmar Slott den 30 april och pågår till och med den 1 november 2019.

Utställningen är skapad av Grande Exhibitions och har tidigare visats i 48 städer runt om i världen i bland annat Ankarra, Beijing, Bogota, Dubai, Milano, Shanghai och Tel Aviv.

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!


Relaterade videorKontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93