Vårmässa och invigning av sommarens utställning på Nääs 7 -8 maj.

I helgen fylls hela området på Nääs av liv och rörelse, dofter och saker. Ett 100-tal utställare visar och säljer slöjd, konsthantverk, knivmakeri, byggnadsvård och närproducerad mat. Dessutom kan man äta gott, fynda på verktygsloppis, prova den nya promenadstigen eller bara ta en fika i solen.

Vårmässan på Nääs vill lyfta fram kvaliteten och den konstnärliga mångfalden inom det lokala hantverket. Både traditionellt och modernt, bruksföremål och konstföremål, stål och sten, trä och textil, mattor och mat, knivar och keramik, tovat och tokigt – välkommen att botanisera!

I helgen inviger vi också utställningen Hållbara Hem 2011 - Lust och inspiration för framtidens samhälle Hur skulle det se ut om vi 2030 byggde och inredde våra hem med naturliga material från Västra Götaland? Hampaisolering från Grästorp. Aspvirke från Alingsås. Kalksten från Kinnekulle. Ull från Ulricehamn.

7 maj – 4 september följer vi upp förra årets utställning bod2010. Vid stranden av Sävelången vid Nääs slottvisar vi fem unika små hus om 15 kvadrat.De är inredda av slöjdare, designers, konsthantverkare och byggnadsvårdare med inspiration från naturmaterial. Fem fantastiska hem som ger idéer om ett bättre liv.

I utställningshallen kan besökaren inspireras av lokalproducerade, sunda material. Här visar vi upp exempel på ”saker som borde finnas” - nya produkter av sunda material och återbruk.

- Kan man bygga om en kaffebryggare till hembränningsapparat?
- Skulle det gå att odla sin egen isolering?
- Finns det badväskor av gran?

Välkommen på pressvisning för utställningen torsdag 5 maj 11.00 – 12.00

För mer information om utställningen kontakta:
Björn Ohlén, utvecklare i Västarvet
Tfn: 0302-520 532.

Ulrika Lindh, Byggnadsantikvarie/
Slöjd och Byggnadsvård, Västarvet
Tfn: 0302- 520 531, 0735- 54 44 74

Varmt välkommen till Slöjd & Byggnadsvård - Västsveriges centrum för hållbarhet
och sunda material.
www.slojdochbyggnadvard.se

Slöjd & Byggnadsvård är det nya namnet på Byggnadsvård Nääs - ambitionen är att vara ett resurscenter för hela Västsverige för frågor som rör hantverk, hållbarhet och sunda material.

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23