Västfastigheter och White Arkitekter har tilldelats Glaspriset 2020 för den spektakulära byggnaden Regionens hus i Göteborg med dess gröntonade helglasade fasad. Priset delas ut av Glasbranschföreningen för Sveriges bästa glasbyggnad. Bedömningen görs av en professionell jury baserad på kriterierna arkitektur, funktion och innovation.

Regionens hus i Göteborg invigdes våren 2019 och innehåller kontors- och konferenslokaler för Västra Götalandsregionens administrativa verksamheter i Göteborg. Byggnaden som utvecklats av Västfastigheter omfattar ombyggda gamla stationshuset för Bergslagsbanan på cirka 6 000 kvadratmeter samt ett nybyggt kontorshus i glas på cirka 22 000 kvadratmeter. Den femton våningar höga glasbyggnaden utgör ett nytt landmärke i Göteborg och ligger i ett attraktivt läge nära kollektivtrafik och Göteborgs centralstation.
 
Glaspriset tilldelas Västfastigheter och White Arkitekter med motiveringen att ”Regionens hus i Göteborg är ett imponerande projekt som utvecklar den samtida glasarkitekturen på ett innovativt och självständigt sätt”.

– Vi på Västfastigheter är väldigt stolta över att få ta emot det prestigefyllda Glaspriset för vår byggnad Regionens hus i Göteborg. Det har varit ett roligt och omfattande projekt där vi i samverkan med flera aktörer arbetat dedikerat för att utveckla hållbara och moderna kontors- och konferenslokaler för regionens medarbetare, säger Henrik Erdalen, byggherreombud på Västfastigheter för Regionens hus.
 
I dagsläget arbetar cirka 1 500 medarbetare i huset i en helt aktivitetsbaserad arbetsmiljö. I bottenplanet finns en restaurang som är tillgänglig för allmänheten. Huset rymmer även 650 konferensplatser för medarbetare och förtroendevalda.Tidigare byggprojekt i Göteborg som tilldelats Glaspriset är Johanneberg Science Park som fick priset 2016.

Mer information om Glaspriset och juryns motivering: https://www.gbf.se/nyheter/glaspriset-till-regionens-hus-for-innovativ-glasarkitektur

Kontakt vid frågor om projektet:
Henrik Erdalen, Projektledare/Byggherreombud Regionens hus, Västfastigheter
Tel: 0700 20 61 32
Epost: henrik.erdalen@vgregion.se

Presskontakt:
Tina Norin
Tel: 0722 05 71 45
Epost: tina.norin@vgregion.se

Västfastigheter är en av Västsveriges största fastighetsutvecklare och fastighetsförvaltare. Vi bygger nytt, utvecklar och ansvarar för driften i kritiska vårdmiljöer och inom kultur- och utbildningssektorn inom hela Västra Götalandsregionen. Vi ansvarar dessutom för byggnation, underhåll och förvaltning av resecentrum, hållplatser och depåer för buss, spårvagn och tåg i regionen.


Bifogade filer

 

 

 Kontakt


Charlotta Moberger

Kommunikationschef

charlotta.moberger@vgregion.se

0707 - 250244

Tina Norin

Presskontakt

tina.norin@vgregion.se

0722 - 057145