Fotograf/Källa: vgr

Den 1 april öppnar Frame Filmfestival de digitala portarna för Västra Götalands filmkreatörer att skicka in sina kortfilmer. Under årets upplaga av festivalen satsas det återigen på en imponerande prispott, och att få in tillräckligt många filmer för att fylla festivalens visningar brukar inte vara något problem.

- Vi brukar få in ett hundratal filmbidrag till festivalen, och siffran är vanligtvis ständigt ökande. Men senaste året har varit minst sagt ovanligt, så vi kan bara hoppas att våra filmare har lyckats vara lika kreativa som vanligt. Det ska bli extra spännande att se vilka historier detta året har inspirerat till. Vi jobbar också extra hårt för att ha så många fina priser som möjligt att dela ut – vi tror det behövs!
Det märks att det är många i regionen som sysslar med film och vill få dem visade på biograf, och så klart ta chansen att vinna priser som kan hjälpa en att dra i land nästa projekt. Vi håller tummarna att vi får möjlighet att bjuda in till biografen för visningar i år
, säger Anna-Karin Johansson, producent för Frame.

Fyra tävlingskategorier

På Frame kan man tävla i någon av de två ungdomskategorierna, konstfilmskategorin eller i 27+, för de lite mer etablerade filmskaparna. Tre jurygrupper med namnkunniga medlemmar tar fram vinnarna som koras under festivalen som i år pågår 15-18 september. Filminlämningen är öppen mellan 1 och 30 april och kravet för att kunna delta är att man har en anknytning till Västra Götaland och att filmen inte är längre än 15 minuter.

- Priserna är många och Frame satsar på att ha så mycket rena pengar som möjligt, i kombination med priser som ger vinnarna möjlighet att nå ut med sin film och själva hitta ett sammanhang för sitt filmskapande. Festivalen har riktigt grymma samarbetspartners som alla vill stärka de filmskapare vi har här i Västra Götaland. Det gör att vi sammantaget har priser till ett värde av närmare 200 000 kr som vi delar ut inom de fyra olika tävlingskategorierna, avslutar Anna-Karin.

För mer information, gå in på www.frame.nu


Kontakt
Anna-Karin Johansson, producent
anna-karin.t.johansson@vgregion.se
070 743 55 46


Om Förvaltningen för kulturutveckling

I Västra Götalandsregionens Förvaltning för kulturutveckling samlas kompetens inom olika konstformer, natur- och kulturarv, drift av museer och besöksmål samt kulturella horisontella perspektiv såsom hållbarhet, tillgänglighet och barn och unga. Förvaltningen bildades 1 januari 2020 och är en sammanslagning av de tidigare förvaltningarna Kultur i Väst och Västarvet. Läs mer på vgregion.se/kulturutvecklingKontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45