Frälsarkransen fyller 20 år i år.

”Jag vill framför allt dela min tro och min kärlek till livet och jorden”, säger Martin Lönnebo. ”Men sättet har varierat. Att det till slut skulle bli en Frälsarkrans var en total överraskning. Jag har med tiden förstått att Frälsarkransen var en gåva även till mig. Genom den fick jag dela en långt större gemenskap än jag drömt om.”

Frälsarkransen används runtom i Sverige och också i många andra länder. Den har inspirerat till vandringar, sånger, böner, läger, temaveckor, andakter, predikningar, tårtkalas, dopundervisning, gudstjänster, konfirmandredovisningar, babyrytmikpass, bibelstudier … och Frälsarkransens gemenskap har vuxit sig större och större.

Du som arbetar med Frälsarkransen har säkert provat och samlat på dig bra idéer under åren. Vill du dela med dig av någon eller några av dem så att de kan bli till glädje och fördjupning på andra platser?

Skicka din beprövade idé till oss! Vi tror att du skriver mellan 2000 och 5000 tecken, och vi tror att du med dina instruktioner riktar dig i första hand till vuxna som arbetar som volontärer eller anställda i en församling och leder grupper där. Du får gärna skicka med bilder om du tycker att det behövs. 

Skicka ditt bidrag före den 15 december till

101ideer@verbum.se

eller 

Verbum AB – 101 idéer

Box 22543

104 22 Stockholm

Vi samlar idéerna i första hand till en bok som antagligen kommer att få heta 101 idéer för arbete med Frälsarkransen, och det kan också bli så att vi publicerar en del idéer i sociala medier och på en blogg. Alla som medverkar i boken får såklart ett författarexemplar!


Ämnen

Religion, tro

Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28