Det har kommit till vår kännedom att en verksamhetschef på Timrå kommun redan blivit vaccinerad mot covid-19. Verksamhetschefen blev erbjuden vaccin för att personen under återkommande tidpunkter gått in som enhetschef, stöttat verksamheten och hoppat in och jobbat på särskilda boenden under personalbrist.

- Tillsammans med Region Västernorrland följer Timrå kommun den nationella prioriteringsplanen för vaccinering mot covid-19. Vaccinet ska först och främst gå till brukare på särskilda boenden och i hemtjänst samt till medarbetare som jobbar nära dessa grupper. Här har ansvarig verksamhetschef gjort ett felaktigt vägval, säger Andreaz Strömgren kommunchef Timrå kommun.


När det gäller dessa vaccinationer har Timrå kommun gjort en avgränsning och vaccinerar såväl medarbetare som enhetschefer som arbetar nära brukare i den första omgången.
 

- Den ansvariga verksamhetschefen har under sina arbetspass på helger och kvällar varit där i egenskap av enhetschef och ansåg därför att det var rätt att bli vaccinerad mot covid-19 men chefen förstår nu att det var ett felaktigt beslut. I Timrå väntar man på sin tur, och de prioriterade grupperna som mest behöver skyddet mot sjukdomen ska ha vaccinet först avslutar Andreaz Strömgren.

 

För mer information kontakta:
Andreaz Strömgren kommunchef Timrå kommun, e-post: andreaz.stromgren@timra.se,
telefon: 060-16 31 23, 073-04 34 999.

 


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt