Fotograf/Källa: Kim Svensson

Idag, söndag 7 juli, är det dags för Veteranmarschens sista etapp, som går mellan Dalhem och Tingstäde på Gotland. Många veteraner och anhöriga från Sveriges Veteranförbund kommer då avsluta vandringen som började i Vibble på Gotland för tio dagar sedan. Tillsammans har veteraner, anhöriga och intresserade marscherat för att uppmärksamma Sveriges alla civila och militära veteraner och deras anhöriga.

Veteranmarschen har blivit Sveriges Veteranförbunds populäraste arrangemang och arrangeras för att uppmärksamma Sveriges Veteraner och deras anhöriga. I år är det sjunde året i rad som Veteranmarschen anordnas.

10 dagar av marscherande på Gotland
Årets Veteranmarsch startade i Vibble på Gotland 27 juni och avslutas idag, 7 juli, i Tingstäde efter 10 dagars vandring. Marschen har då gått via Vibble, Västergarn, Klintehamn, Sproge kyrka, Slite Kyrka, Hemse, Fidenäs, Hoburgen, Rone kyrka, Ljusgarn, Stenkyrka, Visby, Gammelgarn, Kräklingebo, Norr Bästesträsk, Slite, Fårö och Dalhem och hela marschsträckan är på drygt 30 mil. 

– Det kommer vara en sån energikick att nå slutmålet vid Tingstäde. Just där och då tror jag inte att det kommer kännas det minsta att vi redan gått 30 mil, säger Lars-Göran Nyholm, initiativtagare till Veteranmarschen.

Gula Bandet säljs till förmån för Sveriges veteraner 
Under hela Veteranmarschen kommer det gå att köpa Gula Bandet – en internationell symbol som säljs till förmån för veteraner och anhöriga. Gula Bandet stöttar veteraner och deras familjer ekonomiskt vid behov efter insats. Sedan premiäråret 2013 har Veteranmarschen samlat in över en halv miljon kronor till Gula Bandet.
 

Etapperna i Veteranmarschen 2019:

27 juni Vibble – Västergarn 
28 juni Klintehamn – Sproge kyrka 
29 juni Slite kyrka – Hemse
30 juni Fidenäs – Hoburgen
1 juli Rone kyrka – Ljugarn
2 juli Stenkyrka – Visby
3 juli Vilodag
4 juli Gammelgarn – Kräklingebo 
5 juli Norr Bästeträsk – Slite
6 juli Fårö
7 juli Dalhem – Tingstäde

Om Veteranmarschen 2019:

  • Pågår från 27 juni till 7 juli 
  • Går runt hela Gotland med start i Vibble och avslutas i Tingstäde 
  • Öppen för veteraner, anhöriga och intresserade
  • Samlar in pengar till Gula Bandet. 
  • Läs mer på www.veteranmarschen.se

 

 

 


Sveriges Veteranförbund finns till för alla svenska veteraner. En veteran är en person som internationellt deltagit i fredsfrämjande eller humanitära insatser. Det kan vara en brandman som hjälpt till utomlands vid en jordbävningskatastrof, en polis som arbetat utomlands för Rikspolisstyrelsen eller en soldat som gjort FN-tjänst. Den gemensamma nämnaren är att de har ställt upp när världssamfundet kallat till insatser för fred i världen.

H.K.H. Prins Carl Philip är höge beskyddare av Sveriges Veteranförbund. 
Kontakt


Martin Ruist

Presskontakt

martin.ruist@fourpr.se

073-9321262

MariAnne Boström

Generalsekreterare

marianne@sverigesveteranforbund.se

070-879 90 84