I Gustafsbergsparken utmed Borgmästaregatan har Kalmar kommun tidigare tagit ner döda och sjuka träd. Nu är det dags att återplantera.

Gustafsbergsparken har i grunden en romantiskt funktionalistisk stil med böljande grusgångar och flera lite ovanliga trädslag såsom hängbok, robinia och valnöt som planterades runt 1940.

– Vid återplanteringen tar vi fasta på parkens karaktär och planterar flera trädslag som är ovanliga i Kalmar, bland annat korkträd, turkisk ek och kinesträd. Det här är träd som ursprungligen kommer från varmare och torrare klimat och som är väl anpassade att klara ett tufft stadsklimat med lite nederbörd. De har dessutom exotiska utseenden med ett högt prydnadsvärde, säger Anders Linder, landskapsarkitekt på Kalmar kommun.

Totalt nyplanteras nu ett 20-tal träd i Gustafsbergsparken. Vi planerar att starta med planteringen på tisdag 26 november.

För mer information kontakta: Anders Linder, landskapsarkitekt, anders.linder@kalmar.se 0480-45 01 47


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41