Henriette Zeuchner, VD för Verbum och Berling Media, har tilldelats MegAward 2015! Juryns motivering lyder: "Mottagaren av MegAward 2015 är nytänkandet personifierad.

Var årets vinnare än har befunnit sig i medielandskapet har hon inte bara identifierat de möjligheter som ny teknik erbjuder. Hon har även sett till att förverkliga dem. MegAward 2015 går till Henriette Zeuchner, som visar att det inte bara är de allra största medieaktörerna som ligger i utvecklingens framkant."

Verbum Novum
"Med bland annat tjänsten Verbum Novum driver Henriette Zeuchner idag en av de snabbaste digitala omvandlingarna av ett svenskt mediebolag." skriver Meg i sitt pressmeddelande. Verbum Novum kombinerar bland annat Den svenska psalmboken, Svenska kyrkans gudstjänsthandbok och Evangelie- och Kyrkohandboken till en innovativ abonnemangstjänst, där anställda i Svenska kyrkan kan planera och dela gudstjänster med hjälp av ett enkelt, digitalt gränssnitt. 

MegAwards
MegAward instiftades 2015 för att uppmärksamma och belöna en person eller organisation som "med mod och innovationskraft åstadkommit en anmärkningsvärd förnyelse inom mediebranschen". Syftet är att uppmärksamma och belöna en person, ett företag eller en organisation som vågar både utvecklas och driva utvecklingen.

Priset består av ett diplom och partnerskap under Meg 2016 till ett värde av 50 000 kr. Övriga finalister i MegAward 2015 var Omni och Viralgranskaren.Ledande utgivare av teologisk litteratur och livsfrågelitteratur


Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig Bok, Gudstjänst & teologi, konfirmandmaterial

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28