Vy från stadsparken. Fotograf/Källa: Rundlöf Björling Arkitektur

Kalmar kommun har genomfört en projekttävling för att hitta en bra utformning för sol- och regnskydd vid restaurangbyggnaden Byttan i Kalmar stadspark. Tävlingen har genomförts i två steg där intresserade leverantörer först fick ansöka om att delta, för att därefter låta fyra leverantörer inkomma med gestaltningsförslag. Tävlingen har haft som mål att få fram ett förslag som är utformat med god gestaltning och som gör minsta möjliga ingrepp i byggnad och mark.

Fyra förslag har inkommit, vilka samtliga är genomtänkta och håller en hög kvalitét och där arkitekterna tagit hänsyn till omgivningen och den ursprunglige arkitekten Sven-Ivar Linds grundtankar. Förslagen har haft olika utföranden och materialval. Juryn har tittat på vilken helhetsupplevelse en gäst kan erbjudas, skydd mot väder och vind, utsikt och känsla av samhörighet med den omkringliggande parken. Leverantörerna har varit anonyma för juryn under arbetet.

Det vinnande förslaget är inlämnat av Rundlöf Björling Arkitektur AB och juryn var enig i beslutet. Förslaget erbjuder en tunn och smäcker lösning, där gestaltningen knyter an till Sven-Ivar Linds förslag till uteservering och dess hav av parasoller, och där byggnaden är väl synlig. Förslaget ger möjlighet till många sittplatser under tak och är säkrat för såväl sol som regn i kombination med vind genom transparenta tyger, vilka också ger en vacker helhetsverkan.

Mer information?

Anna Sverresdotter
Upphandlings- och kanslichef
0480-45 05 67
anna.sverresdotter@kalmar.se

Peter Arnesson
Förvaltningschef, serviceförvaltningen
0480-45 05 05
peter.arnesson@kalmar.se

Kia Björling
Arkitekt SAR/MSA, Rundlöf Björling Arkitektur AB
070-755 69 16
kia@rundlofbjorling.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Ämnen

Arkitektur

Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41