Utlysningen till att medverka i tidskriften VIS nummer 3 är öppen fram till 1 juni 2019. Temat för numret är History Now.

Tema — History Now

Historieskrivningar och tolkningar av händelser i det förflutna blir till oerhört starka och laddade identitetsfrågor såväl i familjen, i det lokala och i nationen. Behandlingen av historiska händelser, kulturarvsfrågor och frågor om kulturell kanon är ständigt under förhandling och blir alltid frågor om nationell självbild, om minne och glömska, om inkluderande och exkluderande, om utraderande och (åter)upptäckande. Våra berättelser om och gestaltningar av historien ger upphov till den existentiella politikens grundläggande frågor: varifrån kommer vi, vart befinner vi oss och var är vi på väg?

Till detta nummer söker VIS expositioner där konstnärlig praktik behandlar historiens manifestationer i nuet. Läs hela texten.

Magnus Bärtås, Redaktör VIS #3

Vill du medverka i VIS?

Ansök via databasen Research Catalogue. Du hittar information här.

Om VIS – Nordic Journal for Artistic Research

VIS är en digital tidskrift om konstnärlig forskning i Norden. Tidskriften är ett samarbete mellan Stockholms konstnärliga högskola och Norske program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Syftet med tidskriften är att fungera som en grundläggande kunskapskälla för alla som vill ta del av och fördjupa sig i konstnärlig forskning i Norden. VIS webbplats lanserades 9 april 2018 i samband med publicering av nummer 0.

Redaktionskommitté: Darla Crispin, Magnus Bärtås, Cecilia Roos, Trond Lossius, Serge von Arx, Anna Lindal, Lina Persson.

Tidigare och pågående nummer av VIS

VIS nummer 2 med tema Förfrämligande publiceras i september 2019. Redaktör: Magnus Bärtås.

VIS nummer 1 med tema Risk publicerades 24 januari 2019. Redaktör: Darla Crispin. Läs numret här.

Gilla VIS på Facebook!

 

Kontakta VIS redaktion: visjournal@uniarts.se


Stockholms konstnärliga högskola med skolorna DOCH Dans och Cirkushögskolan, Operahögskolan och Stockholms dramatiska högskola utbildar och forskar inom cirkus, dans, film, media, opera, teater och annan scenkonst. Vi vill med vår unika sammansättning av utbildningar och konstnärlig forskning ge nya möjligheter för framtidens kunskaps- och samhällsutveckling. Läs mer: uniarts.seKontakt


Kristina Appelqvist

Kommunikationsstrateg

kristina.appelqvist@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 014

Monica Engdahl

Kommunikationschef

monica.engdahl@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 230

Åsa Edenroth

Kommunikatör

asa.edenroth@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 232

Magdalena Marklund

Kommunikatör

magdalena.marklund@uniarts.se

+46 (0)8 49 400 552