Sport & Affärer har summerat sportåret och juryn meddelar idag att VM i skidskytte i Östersund vinner Årets idrottsevenemang 2019!

De nominerade var:

Årets idrottsevenemang: 
- Partille Cup
- Skidskytte-VM i Östersund
- Vasaloppet

Så här säger juryn:

”Ett hållbart svenskt världsmästerskap som blev såväl en idrottslig som publik fullträff med nära 250 000 besökare i kommunen runt VM och 87 miljoner tittade globala tv-timmar. Bara i Sverige snittade antalet tv-tittare på 1,1 miljoner per vm-dag. För Skidskytteförbundet innebar VM ett tillskott på ca 8 miljoner kr.

Lägg därtill betydande turismekonomiska effekter för regionen. Ett mästerskap i världsklass.”

Bengt Jönsson, VD i arrangörsbolaget Biathlon Events och tillika Svenska skidskytteförbundets generalsekreterare, säger så här om att motta priset:
"Detta är ett värdefullt kvitto på det arbete alla har gjort lång tid före VM och också under själva arrangemanget. Det är många med Patrik Jemteborn i spetsen som har gjort ett hängivet jobb och vi är mycket glada över de goda samarbeten med funktionärer, föreningar, Östersunds kommun och Region Jämtland Härjedalen. Detta är ett pris till alla involverade. Det är extra extra kul att motta detta priset när vi nyligen fått redovisat från turismforskningsinstitutet ETOUR att VM har haft en stor betydelse för regionen både ekonomiskt och i tanke på sociala effekter. Vi pratar en konsumtion på mellan 72 miljoner kr och 153 miljoner kr från turister och en ökad lokal konsumtion mellan 9 miljoner kr och 19 miljoner kr."  

De andra kategorierna är:

Årets idrottsförening, Årets idrottssponsor, Årets idrottsarena och Årets samhällsprojekt.

I juryn: Peter Rohmée, Collins Luther Zola, Isabelle Widmark, Leif Nilsson, Gustaf Berencreutz, Pierre Eklund, Joachim von Stedingk, Johan Thorén och Frans Fransson.

Ytterligare information
Patrik Jemteborn, Ordförande organisationskommittén.
E-post: patrik.jemteborn@skidskytte.se Tel.: 070 671 2008

Bengt Jönsson, VD i arrangörsbolaget Biathlon Events och tillika Svenska skidskytteförbundets generalsekreterare.
E-post bengt.jonsson@skidskytte.se

Om världscupen i skidskytte

Östersund står som värd av öppningen av skidskyttesäsongen 2021/2022 den 28 november till den 5 december. Två helger med tio tävlingar fördelat på fem dagar där 260 tävlande kommer att göra upp om pallplatserna. Östersund har också tilldelats världscupavslutningen våren 2023.

 


Bifogade filer

 Diplom Sport & AffärerKontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220