Fotograf/Källa: Ella Alvin

Världsmästerskapet i slovenska Pokljuka är avslutat och under måndagen har det svenska VM-laget rest tillbaka hem till Östersund. Det historiska mästerskapet, med hela sex svenska medaljer, är det bästa någonsin för svenskt skidskytte.

Ett guld signerat Martin Ponsiluoma i sprint, ett silver till Hanna Öberg i distans, ett silver till Sebastian Samuelsson i jaktstart, ett silver till det svenska herrstafettlaget, ett brons i mixstafett och ett brons i singelmixstafett. Sex medaljer blev det sammanlagt för det svenska laget under VM 2021 i Pokljuka, Slovenien. Sex medaljer som innebär ett nytt rekord för svenskt skidskytte under ett mästerskap – och inte minst en fantastisk prestation från hela det svenska laget.

De svenska framgångarna placerar Sverige som tredje främsta nation under mästerskapet, men pallplatserna under VM betyder också att ytterligare ett rekord är slaget. I och med de fina resultaten är antalet svenska pallplatser under säsongen redan nu, med tre återstående världscupshelger, uppe i 26 stycken,vilket alltså är flest någonsin under en säsong.

Under måndagskvällen landade de svenska VM-hjältarna hemma i Östersund efter att ha varit på resande fot sedan början av januari. Väl på hemmaplan väntade ett coronasäkert men varmt välkomnande av det svenska laget efter det historia mästerskapet i form av blomsterutdelning, gåvor och hurrande på Östersunds Skidstadion.

Nu väntar ett par dagar på hemmaplan innan världscup i Nove Mesto, Tjeckien, står på programmet med start den 4 mars. Därefter avrundas säsongen med att landslaget återigen beger sig hem till Östersund för att köra världscupavslutning på hemmaplan 19–21 mars.

 

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda och popularisera skidskytte samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vi verkar för ett aktivt ungdomsarbete, kombination av idrott och utbildning, utveckling av anläggningar, internationellt samarbete samt information och marknadsföring av svenskt skidskytte. Detta gör vi utifrån våra värderingar gemenskap, ärlighet, jämställdhet, kvalitet, utveckling och affärsmässighet. Ambitionen är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128