Fotograf/Källa: Per Danielsson / Projekt.P

Volvo Lastvagnar och Svenska Skidskytteförbundet har ett samarbete som sträcker sig flera år tillbaks i tiden. Vi är stolta över ett väl fungerande samarbete under så många års tid, men också över att meddela att samarbetet nu utökas när Volvo Lastvagnar tillsammans med en grupp av samarbetspartners stöttar svenskt skidskytte med en ny, större och mer funktionell vallatrailer.

Samarbetet startade när en Volvo FH och en vallatrailer togs i bruk av det Svenska Skidskytteförbundet 2010, som då var först i skidskyttevärlden med en sådan lösning. En lösning som betydde att det svenska vallateamet fick helt unika förutsättningar att prestera på topp under hela tävlingssäsongerna.

I slutet av 2020 levererade Volvo Lastvagnar en helt ny Volvo FH 4x2 dragbil till förbundet, som under den pågående säsongen drar den nuvarande vallatrailern för att säkra turnén i världscupen och VM. Den nya dragvagnen är utrustad med modern teknik som både förbättrar förarmiljön och minskar utsläppen.

Svenska skidskyttelandslagets vallachef Kent Norell, som också är förare av ekipaget, beskriver sina intryck såhär:

– Jag är otroligt nöjd med nya lastbilen, jag upplever en stor förbättring. Den nya lastbilen ger dig en fantastisk körkänsla och ger riktigt bra stöd när man till exempel möter tuff terräng i bergstrakter. Dessutom har vi utomordentlig support från Volvo, vi kan ringa och de hjälper oss om det skulle vara något, så en stor tumme upp för vårt samarbete.

Nu står det klart att samarbetet utökas ytterligare, när Volvo Lastvagnar Sverige tillsammans med en grupp samarbetspartners kommer att stötta svenskt skidskytte genom en helt ny, större och mer funktionell vallatrailer.

– Vi är glada att vårt skidskyttelandslag är så framgångsrika och så fina ambassadörer för sporten och Sverige. Den nya toppmoderna vallatrailern ska givetvis dras av en Volvolastbil samtidigt som det skapar förutsättningar för världens bästa vallateam att utvecklas vidare. Samarbetet med skidskytteförbundet är mycket givande och vi får möjlighet att exponera oss tillsammans med ett av de mest framgångsrika landslagen i landet. Vi ser fram emot många gemensamma framgångar, säger Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220