Efter en lite strulig helg i Pokljuka präglad av en del stolpe ut tillsammans med fantastiskt fina lopp framförallt av Sebastian Samuelsson så blickar vi nu framemot en spännande tävlingsvecka i Nove Mesto, Tjeckien.

Mona Brorsson och Torstein Stenersen har lämnat truppen. Mona för att kurera sina vader som drabbats av så kallat "Compartment - syndrom" vilket i princip innebär att muskeln i vaden sväller vilket skapar spänningar och smärta, vilket hindrat Mona från att kunna åka för fullt. Hon har full support av stödapparaten i Östersund och väntas vara tillbaka i full form efter helgerna.

Torstein Stenersen som fick kämpa sig igenom första sträckan på stafetten i söndags med magsmärtor - vilken kämpe! - är nu på hemmaplan för att hitta formen inför de viktiga Världscuptävlingarna efter jul.

På damsidan förstärks truppen av Chardine Sloof som visat kanonform i IBU-cuptävlingarna hittills, vilket innebär Världscuppremiär för henne. Det blir spännande att följa den före detta Juniorvärldsmästarinnan från Holland.

På herrsidan fullföljer Peppe Femling (bilden ovan) sin insats i World Cup och hoppas att det släpper ytterligare i skidåkningen. Fredrik Lindström har tillfrisknat och förhoppningsvis kan han återupprepa sin fina sprinttävling i Östersund då han blev tvåa efter Martin Fourcade.

Trupperna i sin helhet:

World Cup Nove Mesto 

Anna Magnusson

Hanna Öberg

Linn Persson

Emma Nilsson

Chardine Sloof

Fredrik Lindström

Jesper Nelin

Sebastian Samuelsson

Peppe Femling

IBU-Cup

Elisabeth Högberg

Ingela Andersson

Johanna Skottheim

Olga Alifiravets 

Simon Hallström

Tobias Arwidson

Martin Ponsiluoma

Tävlingsprogram hittar ni här: Biathlonworld.com

 


Förbundets ändamål är att bredda och popularisera skidskytteidrotten, samt att skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. I detta arbete är föreningarna den viktigaste kuggen, eftersom det är där verksamheten utvecklas och bedrivs.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220