Netflix tillkännagav idag Young Wallander, en ny original serie baserad på Henning Mankells mest sålda Kurt Wallander-romaner.

I en djärv och originell ny berättelse i det samtida Sverige ses Young Wallander Henning Mankells ikoniska detektiv Kurt Wallander undersöka hans gripande första fall. Berättelsen fokuserar på de formativa upplevelserna - professionella och personliga - som Kurt möter som nyligen utexaminerad polis i sina tidiga tjugoårsålder.

Den engelskspråkiga dramaserien berättas över sex serierade avsnitt och innehåller både brittisk och svensk roll. Produktionen startar under 2019.

Under de senaste två decennierna har Mankells mest sålda Kurt Wallander-romaner fungerat som källmaterial för flera älskade TV-serier och filmer i Sverige såväl som i Storbritannien. Den nya originalserien Netflix Y oung Wallander skapades av Yellow Bird UK, ett Banijay Group-företag, och den ursprungliga tillverkaren av den framgångsrika BBC-serien Wallander från 2008.

Erik Barmack, vice president, chef för International Originals på Netflix, säger, ”Wallander-romanerna har sålt 40 miljoner exemplar och har översatts till över 40 olika språk, samtidigt som de är sanna och äkta för den svenska noir som Mankell hjälpte till att skapa. Och serien skapad av Yellow Bird har också varit fantastiska globala och lokala framgångar. Netflix är stolta över att fortsätta denna tradition och lägga till nya lager till de fantastiska arven som Mankell och Yellow Bird har skapat. ”

Berna Levin, Creative Director, Yellowbird UK säger: ”Henning Mankells älskade detektiv Kurt Wallander har en speciell plats i våra hjärtan eftersom hans eponymous serie var den första Yellow Bird som någonsin producerats. Så det är med enorm glädje och stolthet vi börjar på denna nya resa tillsammans med Netflix som vår första produktion genom Yellow Bird UK. Att få träffa Wallander som ung man och utforska hur tiderna och hans nya upplevelser kommer att forma honom att så småningom bli den man vi redan känner och älskar är en spännande möjlighet. Vi är övertygade om att han kommer att fängsla nya målgrupper och glädja långvariga fans igen med sin skarpa intelligens, ungdomliga entusiasm och omisskännliga mänsklighet


Vi skapar Nordens bästa drama med utgångspunkt i storslagna berättelser – hela tiden på jakt efter nya berättelser, perspektiv och talanger.


Kontakt