Rötter och krona är den åttonde boken i serien "Ärkebiskopens fastebok", för enskild eller gemensam reflektion. Ärkebiskopen väljer varje år ut en författare till boken och skriver bokens förord.

"Ärkebiskopens fastebok har nu nått fram till sin åttonde årgång. 2020 års upplaga är skriven av poeten och författaren Ylva Eggehorn. Hur många av oss har inte berörts av hennes psalm ”Var inte rädd. Det finns ett hemligt tecken… Din ensamhet har stränder in mot ljuset…”?I den här fasteboken för hon oss närmare trädens hemligheter. Det säger sig självt: Träden lever med en annan rytm än vi. Denär långsammare. Den är bra att lyssna till – särskilt under fastetiden.", skriver ärkebiskop Antje Jackelén i förordet till 2020 års fastebok.

Ylva Eggehorn tar oss med på enfastevandring under träden – både träd som hon mött i verkliga livet och träd som hon har läst om.

I Bibeln är träden den genomgående djupa andrastämman som låter oss förstå att människan inte är ensam i Guds skapelse. Genom poesi och prosa förmedlar Ylva Eggehorn trädens hoppfulla budskap: sörj ordentligt så att det blir plats för något nytt, spara på krafterna så att du kan rusta dig och ladda om, sluta jaga näring där den inte finns, gå på djupet så att du kan växa. Du kan återfå dina rötter, din krona.

Tecknaren Anna Blåder har gjort bokens fina illustrationer. För varje såld bok går tio kronor till Svenska kyrkans internationella hjälporganisation, ACT.

Titel: Ärkebiskopens fastebok 2020 – Rötter och krona
Författare: Ylva Eggehorn
Förlag: Verbum 
Omslag och grafisk form: Tomas Einarsson
Illustratör: Anna Blåder 
ISBN: 978-91-526-3804-0

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.


Relaterade bilder



Kontakt


Sofie Kalodimos

Marknadsansvarig Bok

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28