Sedan tidigare är det klart att Kalmar är ett av tourstoppen under Swedish Beach Tour, som är svensk volleybolls elittour i beachvolley. Nu är det klart att evenemanget blir kvar i Kalmar även 2020 och 2021. Ett nytt treårigt avtal har undertecknats.

Swedish Beach Tour (SBT) samlar varje sommar den svenska eliten i beachvolley. I år är det Umeå, Göteborg, Kalmar och Nyköping som tar emot publikfesten och tourstoppen pågår mellan den 5 juli och 10 augusti. Kalmar har arrangerat tourstopp sedan 2016 och med drygt två månader kvar till årets turnéstart har ett nytt avtal tecknats för ytterligare tre år. 
– Det känns fantastiskt roligt att få fortsätta jobba med Kalmar i SBT, det har varit ett väldigt uppskattat tourstop och jag ser fram emot att få fortsätta sprida beachvolleyn i Kalmar, säger Swedish Beach Tours projektledare Adrian Norrby.

Kalmar Volleybollklubb har tillsammans med Destination Kalmar bjudit in beachvolleyeliten och publiken till Arena Långviken under den tredje helgen i juli, i år 19–21 juli, vilket de kommer fortsätta göra under de kommande tre åren.
– Swedish Beach Tour har blivit något av en sommartradition på Arena Långviken. Ett välbesökt evenemang med härlig stämning och inramning. Därför känns det självklart väldigt roligt att vi kan fortsätta denna tradition i ytterligare tre år tillsammans med Kalmar Volleybollklubb och Svenska Volleybollförbundet, säger Mattias Petterson, projektledare Destination Kalmar

Även Sofia Hult, projektledare från Kalmar Volleybollklubb, ser fram emot ytterligare tre år:
– Det känns superkul att veta att SBT blir ett återkommande event i Kalmar i tre år till och vi som klubb och medarrangörer känner ett stor stöd från förbundet och Destination Kalmar i arbetet med detta. Nu hoppas vi på härligt väder och stort publikstöd också! 

För mer information, kontakta:
Adrian Norrby, projektledare Swedish Beach Tour, 070-494 89 21
Mattias Petterson, projektledare Destination Kalmar, 0480-45 34 05
Sofia Hult, projektledare Kalmar VBK, 070-714 98 30 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93