Pressmeddelanden


Ingen titel
Stockholmsverken bjuder in till kvartersfest

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-11 12:42 CEST

Lördagen den 16 oktober bjuder Stockholmsverken in till en kvartersfest med bland annat loppmarknad, öppna restauranger och levande musik. Evenemanget är en del i arbetet med att få stockholmarna att upptäcka en del av Södermalm som på senare tid genomgått stora förändringar och idag bland annat utgör ett centrum för en rad kreativa näringar och konstnärliga verksamheter. Parallellt med detta har även flera intressanta restaurangkoncept etablerat sig i området.

Ingen titel
Pophouse Entertainments och AMF Fastigheters kultursatsning Space öppnar den 27 november

Pressmeddelande Publicerad: 2021-09-01 08:55 CEST

Idag släpps biljetterna till Space Grand Opening! Stockholms nya kulturcenter för den digitala generationen har fått ett öppningsdatum. Space Grand Opening äger rum den 27 november i det 5:e Hötorgshuset vid Sergels torg. Idag den 1 september klockan 13.00 släpps de kostnadsfria biljetterna till premiären.

Ingen titel
AMF Fastigheters ambitiösa klimatmål godkänns

Pressmeddelande Publicerad: 2021-08-26 10:19 CEST

Science Based Targets initiative (SBTi) har nu granskat och godkänt AMF Fastigheters klimatmål och nästa steg i arbetet med att ställa om verksamheten i linje med 1,5 gradersmålet har påbörjats. De direkta utsläppen ska minska med 100 procent till år 2030 och de indirekta utsläppen ska minska med 67 procent per kvadratmeter under samma period.

Ingen titel
AMF Fastigheter får ny vd efter årsskiftet

Pressmeddelande Publicerad: 2021-08-09 09:02 CEST

AMF Fastigheters styrelse har utsett Thomas Erséus till ny vd. Thomas Erséus kommer därmed att efterträda nuvarande vd Mats Hederos som har beslutat att gå i pension. Thomas Erséus är idag vd för arbetsgivarorganisationen Almega och har sedan våren 2020 arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Thomas tillträder rollen efter årsskiftet.

Ingen titel
IKEA öppnar stort cityvaruhus i Gallerian

Pressmeddelande Publicerad: 2021-07-09 07:32 CEST

Gallerian, Sveriges första galleria, har lockat besökare för shopping, upplevelser och möten sedan invigningen 1976. IKEA har möblerat svenska hem sedan 50-talet. Sommaren 2022 möts de när IKEA öppnar ett stort cityvaruhus på fyra våningar och drygt 8 000 kvadratmeter i Gallerians södra del.

Ingen titel
Stockholms Handelskammare flyttar in till Urban Escape

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-16 11:25 CEST

Med visionen att skapa den mest dynamiska mötesplatsen för ledare inom näringslivet och politiken samt bygga Europas bästa huvudstadsregion innan år 2035, är Stockholms Handelskammare en viktig arena. Nu flyttar Handelskammaren in på en ca 1 200 kvm stor yta i AMF Fastigheters nya citykvarter Urban Escape.

Ingen titel
AMF Fastigheter säljer Fröfjärden 3

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-15 07:50 CEST

AMF Fastigheter säljer fastigheten Fröfjärden 3 till Aquaticus Real Estate AB (publ), ett fastighetsbolag etablerat av Arctic Securities.

Ingen titel
Nytt traineeprogram inom fastighetsteknik ska få fler att upptäcka yrket

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 08:03 CEST

Hösten 2021 startar AMF Fastigheter ett nytt traineeprogram för fastighetstekniker, med målet att bygga viktig kompetens och bredda yrkesgruppen. Programmet är bland de första i sitt slag i branschen och förhoppningen är att inspirera fler fastighetsbolag till samma satsning.

Ingen titel
AMF Fastigheters Årsberättelse 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-16 10:29 CET

Året då AMF Fastigheter firade tio år som bolag visade sig bli det mest utmanande hittills. I AMF Fastigheters årsberättelse för 2020 presenterar vi verksamhetsåret i siffror samt skildrar det utifrån våra fyra fokusområden Staden, Affären, Ledarskapet och Husen. Vi summerar även det hållbarhetsarbete som har gjorts under året, bland annat åtagandet till Science Based Targets.

Ingen titel
Space slår upp portarna under hösten — den nya mötesplatsen för den digitala generationen

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-24 07:02 CET

En undersökning genomförd av Ungdomsbarometern, i samarbete med AMF Fastigheter, visar på ett uppdämt behov av att mötas, aktiveras och inspireras bland unga i Stockholm, i åldern 15 till 24 år. Att ’’umgås IRL med vänner’’, ’’vara i innerstaden’’ och ’’gå på konserter’’ uppger fler än hälften av respondenterna att de kommer göra mer av när coronapandemin är över, jämfört med innan.

Ingen titel
AMF Fastigheter satsar på fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-16 12:00 CET

Som en del i arbetet med att minska sitt klimatavtryck deltar AMF Fastigheter i ett pilotprojekt för fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp med hjälp av biokol. Projektet leds av Stockholm Exergi och samlar sex fastighetsbolag som vill göra skillnad.

Ingen titel
Spelblomman får stadsutställning i Stockholmsverken, Södermalm

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-10 08:30 CET

Pixelkonstnären Johan Karlgren, känd som Pappas Pärlor, har skapat en långsiktig stadsutställning i Stockholmsverken på Södermalm. I en av kvarterets innergårdar tar spelblomman plats i de gamla industrifönstren. Inspirationen är hämtad från olika folkkära speltitlar.

Ingen titel
Premiär för The Lobby Live, den första studion i sitt slag i Europa

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-03 10:33 CET

Nu öppnar The Lobby Live, en studio för liveshopping och popup-ytor för fysisk handel i MOOD Stockholm. The Lobby Live är en satsning från AMF Fastigheter och livevideobolaget Bambuser i syfte att integrera den digitala och fysiska handeln genom innovativ teknik. Studion är den första i sitt slag i Europa.

Ingen titel
SNS flyttar globalt huvudkontor till Östgötagatan

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-19 08:00 CET

SNS, ett upplevelsedrivet globalt varumärke rotat i kultur med rötterna i 90-talets New York som tar sig uttryck genom restauranger, barer, klädkollektioner, sneaker butiker, historieberättande och events samt en välbesökt webshop flyttar sitt globala huvudkontor till Pelarbacken på Östgötagatan, Södermalm. På 1500 kvadratmeter kommer de att inhysa arbetsplatser, designbyrå, fotostudios och annat.

Ingen titel
AMF Fastigheter och Bambuser lanserar The Lobby Live, ett unikt erbjudande för live video shopping

Pressmeddelande Publicerad: 2020-10-22 08:00 CEST

AMF Fastigheter har som första fastighetsbolag i Sverige ingått ett partnerskap med live-videobolaget Bambuser. I dag presenteras det första resultatet av samarbetet – The Lobby Live, en studio för live video shopping med popup-ytor. The Lobby Live slår upp portarna under november i MOOD Stockholm och kommer att erbjuda varumärken att ta del av en teknik som länkar samman den digitala och fysiska handeln.

Ingen titel
AMF Fastigheter stärker sitt uthyrningsteam med fokus på framtidens handel

Pressmeddelande Publicerad: 2020-10-05 07:57 CEST

För att möta utvecklingen inom handel och kontor stärker AMF Fastigheter sitt uthyrningsteam och tillsätter en helt ny roll. Nyligen tillträdde Yasemin Fallai som uthyrare inom handel, Jakob Svensson som uthyrare inom kontor och Alice Leffler till den nya rollen som uthyrare inom pop-ups och korta avtal.

Ingen titel
Kvalitetsburgare och unikt möbel- och vinkoncept till Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-17 10:00 CEST

En möbelstudio som förvandlas till vinbar på kvällen och riktigt bra hamburgare lagade från grunden. Utbudet av mat och dryck i Stockholmsverken på Södermalm växer ytterligare när Gemla vinbar och studio och Phil’s Burger slår upp dörrarna i mitten av oktober.

Ingen titel
Pixelkonst blir stadsgalleri i Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-11 10:33 CEST

Idag intar konstnären Johan Karlgren, känd för många som Pappas Pärlor, det nya kvarteret Stockholmsverken på Södermalm. I kvarteret, på gårdar och fasader, har han lämnat både väl synliga och mer dolda pixelavtryck i ett temporärt stadsgalleri tillgängligt för allmänheten. Inspirationen är hämtad från dataspel och populärkultur med bland annat avbildningar på Super Mario.

Ingen titel
Sensommarbio med kortfilm på Sergels torg

Pressmeddelande Publicerad: 2020-09-08 08:33 CEST

Från onsdagen den 9 september och drygt två veckor framåt kommer film åter att visas på Sergels torg. Inför årets upplaga av kortfilmsfestivalen STOCKmotion arrangerar AMF Fastigheter och Film Capital Stockholm kortfilmsbio för alla som besöker torget. Ett urval uppskattade filmer från förra årets STOCKmotion festival kommer att visas under lunchtid.

Ingen titel
Utomhusbiograf tar plats på Sergels torg, nu börjar Filmsommar

Pressmeddelande Publicerad: 2020-07-29 08:30 CEST

3 augusti smygstartar 5:e Hötorgshusets kulturella utveckling med Filmsommar på Sergels torg. Tillsammans med Film Capital Stockholm visas filmer för de yngsta och familjer i en utomhusbiograf under tak.

Ingen titel
”Världens godaste macka” får egen restaurang i Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-24 10:02 CEST

I början av juli öppnar ännu en spännande matkreatör sin första restaurang i Stockholmsverken, Södermalm. Med fokus på närproducerat serverar Bun Bun fransk- vietnamesisk street food.

Konstfacks vårutställning tar plats på 5:e Hötorgshuset, Sergels torg

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-05 10:00 CEST

Efter att Konstfacks fysiska vårutställning ställts in och övergått till digital form kommer Stockholmare och besökare kunna ta del av invigningen och senare ett flertal av verken på Sergels torg. Från och med den 5 juni kl 14:00 kommer vernissagen visas på Sergels torg. Därefter kommer filmer på flera av avgångsstudenternas verk att visas under sommaren.

Tobaksmonopolet växer med NENT Studios Animation och designföretaget DING

Pressmeddelande Publicerad: 2020-06-03 08:55 CEST

Södra stationsområdet fortsätter att utvecklas med kreativa näringar när två nya hyresgäster flyttar in i Tobaksmonopolet. NENT Studios Animation flyttar in på 1200 kvadratmeter fördelat på två våningar. Dessutom flyttar strategi, teknik- och designföretaget DING in på cirka 200 kvadratmeter.

AMF Fastigheter stärker sin stads- och fastighetsutveckling

Pressmeddelande Publicerad: 2020-05-14 08:30 CEST

AMF Fastigheter omorganiserar för att stärka sin stads- och fastighetstveckling. Tre nya tjänster har inrättats: Henriette Johansson, tidigare marknadsområdeschef för Urban Escape tillträder som chef för Stadsrum och Retail. Annika Ljungberg, tidigare marknadsområdeschef för Mood District blir kommersiell chef. Jenny Sivervik, tidigare fastighetschef, blir marknadsområdeschef för det nyinrättade marknadsområdet City.

Två nya ledamöter i AMF Fastigheters styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2020-04-21 08:30 CEST

AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Thomas Erséus och Daniel Gorosch som ledamöter i AMF Fastigheters styrelse.

Epidemic Sound konsoliderar sina Stockholmskontor för att skapa nytt huvudkontor på Fatburen

Pressmeddelande Publicerad: 2020-02-20 08:00 CET

Musik-techföretaget Epidemic kommer att konsolidera sina två kontor till ett huvudkontor i AMF Fastigheters hus Fatburen under 2020-2021. Epidemic har sett en ökad efterfrågan på dess musik vilket har sporrat en snabb tillväxt i antalet anställda i Stockholm. Södra stationsområdets rykte för kreativitet och kultur gör Fatburen till en perfekt plats för Epidemic att fortsätta sin resa mot att ljudsätta världen.

AMF Fastigheter säljer Ångtvätten 22

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-23 16:05 CET

AMF Fastigheter säljer fastigheten Ångtvätten 22 till Areim.

Volvo Car Mobility expanderar för att bygga framtidens bildelningtjänst och tar plats i Mood District mitt i Stockholm city

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-19 07:00 CET

Volvo Car Mobility har under en intensiv höst lanserat M i Stockholm; en ny tjänst för smart bildelning riktad till privatpersoner och företag. Teamet har vuxit snabbt och sökte nya, större lokaler. Valet föll på 2 000 kvadratmeter i fastigheten Oxen Större 21, ett cityläge med utrymme för fortsatt expansion.

Ingen titel
Testplattformen The Lobby tar nästa steg

Pressmeddelande Publicerad: 2019-12-18 09:44 CET

The Lobby har under snart två år varit en arena för innovativa handelskoncept. Testplattformen ska nu vidareutvecklas och som ett led i det arbetet kommer The Lobby i början av 2020 att lämna sina befintliga lokaler på Regeringsgatan 61 i Stockholm. Nästa år kommer lärdomarna från The Lobby istället att implementeras på andra handelsplatser.

Kreativitet tar mer plats vid Sergels torg när Silvana Imam och Beatrice Eli öppnar F5MMAN i 5:e Hötorgshuset

Pressmeddelande Publicerad: 2019-11-29 15:40 CET

5:e Hötorgshuset fortsätter utvecklas med kultur och kreativitet. Nu blir det nya konceptet F5MMAN en del i att stärka Stockholms musik- och kulturliv ytterligare. F5MMAN är en hubb där kreatörer inom musik, film, styling och form möts i nyskapande samarbeten. Bakom projektet står Silvana Imam och Beatrice Eli.


Sociala medier


Presskontakter


Tina Landelius
Presstelefon (jour)
Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50


Bilder



Videor



Podcasts



Dokument