Pressmeddelanden


Ingen titel
Skönt utehäng i City när Jakobsbergsgatan blir färgstark sommargågata

Pressmeddelande Publicerad: 2022-05-09 14:40 CEST

Jakobsbergsgatan i Stockholm City har utsetts till en sommargågata av Levande Stockholm i ett samarbete med AMF Fastigheter och bildar ett långt sammanhållet gångstråk tillsammans med Malmskillnadsgatan. Från maj till och med september är Jakobsbergsgatan smyckad med färgglada bänkar och grönskande växtlådor som tillsammans med de många uteserveringarna skapar en skön oas mitt i City.

Ingen titel
Kontoret en framgångsfaktor i rekrytering och kulturbygge

Pressmeddelande Publicerad: 2022-05-04 11:00 CEST

Kontoret betraktas som väldigt viktigt både bland företag och arbetstagare i åldern 30–60 år, trots att den hybrida arbetsmodellen blir alltmer vanlig. Faktum är att en betydande majoritet (86%) skulle överväga att tacka nej till ett arbete om kontoret inte levde upp till förväntningarna. Kontoret är därmed en framgångsfaktor både för att rekrytera och behålla talanger. Det visar en undersökning gjord av Reflect Affärsutveckling på uppdrag av Epicenter och AMF Fastigheter. 

Ingen titel
Vårloppis längs kajen i Marievik den 1 maj

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-20 08:33 CEST

Den 1 maj bjuder AMF Fastigheter in till en stor vårloppis i Marievik. Alla är välkomna att fynda återbrukade prylar och kläder och samtidigt fira in våren med livemusik och mat. Förhoppningen är också att fler får upp ögonen för Marievik som område.

Ingen titel
Henrik Saxborn har valts in i AMF Fastigheters styrelse

Pressmeddelande Publicerad: 2022-04-12 10:03 CEST

AMF Fastigheters bolagsstämma har valt in Henrik Saxborn som ledamot i styrelsen. Henrik Saxborn ersätter därmed Thomas Erséus som sedan årsskiftet innehar rollen som vd.

Ingen titel
AMF Fastigheter summerar verksamhetsåret 2021 i årsberättelse

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-14 14:05 CET

En fortsatt hög efterfrågan på kontorslokaler och ökade fastighetsvärden gjorde 2021 till ett starkt år för AMF Fastigheter. Resultat, nyckeltal och årets stora händelser presenteras i en årsberättelse som sammanfattar verksamhetsåret 2021.

Ingen titel
Volvo Cars etablerar global tech-hub i Mood District i Stockholm city

Pressmeddelande Publicerad: 2022-03-11 09:30 CET

AMF Fastigheter har tecknat ett förnyat hyresavtal med Volvo Cars som expanderar sina nuvarande kontorslokaler från 2 000 till 7 000 kvadratmeter i Mood District i centrala Stockholm. Här kommer Volvo Cars att etablera sin nya, globala tech-hub som ska säkerställa Volvo Cars högt satta ambition att bli en helt elektrisk biltillverkare senast 2030 parallellt med ett ökat fokus på onlineförsäljning.

Ingen titel
På lördag öppnar Avicii Experience i 5:e Hötorgshuset

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-24 11:51 CET

På lördag är det premiär för Avicii Experience. Ett interaktivt hyllningsmuseum om en av vår tids stora musikikoner, Tim Bergling. Bakom satsningen i 5:e Hötorgshuset står Pophouse Entertainment och det digitala kulturcentret Space, i nära samarbete med Tims familj, vänner och musikkollegor.

Ingen titel
Stort fokus på återbruk när Reflex Arkitekter flyttar in i AMF Fastigheters Fatburen

Pressmeddelande Publicerad: 2022-02-23 08:30 CET

När Reflex Arkitekter flyttar sitt kontor till Fatburen på Södermalm står hållbarhet i fokus. I nära samarbete med hyresvärden AMF Fastigheter har de återbrukat nästintill all inredning, material och installationer som fanns i lokalen sedan tidigare. Planerad inflytt är den 7 mars.

Ingen titel
Ny undersökning visar: AMF Fastigheters handelsplatser i topp när stockholmarna tycker till

Pressmeddelande Publicerad: 2022-01-25 19:26 CET

AMF Fastigheters handelsplatser Fältöversten, Västermalmsgallerian och Ringen Centrum hamnar på första, andra respektive tredje plats i kategorin distriktscentrum när stockholmarna tycker till om sina favoritvaruhus och köpcentrum. Det visar en ny undersökning från Evimetrix. Undersökningen är genomförd via en webbenkät riktad till allmänheten i Storstockholm. Drygt 1 671 personer har uttalat sig om totalt 50 centrumanläggningar.

Ingen titel
Per Strömblad blir ny chefsjurist på AMF Fastigheter

Pressmeddelande Publicerad: 2022-01-12 14:14 CET

AMF Fastigheter har rekryterat Per Strömblad som ny chefsjurist. Per kommer att ingå i fastighetsbolagets ledningsgrupp och tillträder tjänsten i april. Han kommer då närmast från en roll som chefsjurist på Fabege.

Ingen titel
AMF Fastigheter säljer tre fastigheter i Stockholms city

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-22 07:02 CET

AMF Fastigheter avyttrar tre fastigheter i Stockholms city om drygt 14 000 kvadratmeter till KPA Pension, en del av Folksamgruppen, för ca 2 140 miljoner kronor.

Ingen titel
AMF Fastigheter stärker sitt fokus på projekt och hållbarhet – tillsätter ny tjänst

Pressmeddelande Publicerad: 2021-12-07 08:50 CET

AMF Fastigheter har utsett Johan Lindskog till ny Projektutvecklingschef. Tjänsten är nyinrättad och innebär att bolaget på ett bättre sätt kan ta ett helhetsgrepp om bolagets byggprojekt då tjänsten har ett samlat ansvar för projekt, hållbarhet och inköp. Johan Lindskog kommer ingå i bolagsledningen och tillträder sin tjänst den 7 december 2021.

Ingen titel
Nu öppnar Space och visionen med 5:e Hötorgshuset realiseras – ca 60 år efter uppförandet

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-25 12:22 CET

Lördagen den 27 november slår det nya digitala kulturcentret Space upp portarna i det 5:e Hötorgshuset intill Sergels torg. Space omfattar världens största gamingcenter med över 400 spelstationer, Avicii Experience och norra Europas största permanenta e- sportarena samt musikstudios, caféer, barer och en restaurang med stor uteservering på Soltorget. Pophouse Entertainment och AMF Fastigheter står bakom satsningen som syftar till att skapa en unik, inkluderande och trygg mötesplats där kultur- och stadslivet kan spira. Något även skaparna av platsen drömde om.

Ingen titel
AMF Fastigheter ska bidra till balansen i kraftnätet med ny metod

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-18 07:00 CET

AMF Fastigheter har tagit ytterligare ett steg i sitt hållbarhetsarbete genom att ansluta sig till den så kallade FCR-marknaden. Med metoden går man under kritiska perioder ned i egen elkonsumtion, med förhoppningen att kunna bidra till ett stabilare kraftnät som i sin tur möjliggör för mer förnyelsebar energi från sol och vind. AMF Fastigheter är ett av de första svenska fastighetsbolagen att ansluta sig.

Ingen titel
Prisade restaurang Nook flyttar till Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-15 13:09 CET

Matscenen i kvarteret Stockholmsverken växer ytterligare när den populära Södermalmsrestaurangen Nook flyttar in. Nook, som flera år erhållit en BiB Gourmand från Guide Michelin, växer i samband med flytten från 200 till ungefär 1000 kvadratmeter och ser fram emot att kunna erbjuda sin unika upplevelse till fler.

Ingen titel
Cosentinos första nordiska showroom öppnar i Stockholmsverken

Pressmeddelande Publicerad: 2021-11-01 08:03 CET

Nu öppnar det spanska designföretaget Cosentino sitt första nordiska showroom i Stockholmsverken. Showroomet, Cosentino City Stockholm, blir ett center för design och arkitektur där konsumenter såväl som branschpersoner kan mötas och bli inspirerade genom bland annat digitala visualiseringar, utställningar och events.

Ingen titel
Stockholmsverken bjuder in till kvartersfest

Pressmeddelande Publicerad: 2021-10-11 12:42 CEST

Lördagen den 16 oktober bjuder Stockholmsverken in till en kvartersfest med bland annat loppmarknad, öppna restauranger och levande musik. Evenemanget är en del i arbetet med att få stockholmarna att upptäcka en del av Södermalm som på senare tid genomgått stora förändringar och idag bland annat utgör ett centrum för en rad kreativa näringar och konstnärliga verksamheter. Parallellt med detta har även flera intressanta restaurangkoncept etablerat sig i området.

Ingen titel
Pophouse Entertainments och AMF Fastigheters kultursatsning Space öppnar den 27 november

Pressmeddelande Publicerad: 2021-09-01 08:55 CEST

Idag släpps biljetterna till Space Grand Opening! Stockholms nya kulturcenter för den digitala generationen har fått ett öppningsdatum. Space Grand Opening äger rum den 27 november i det 5:e Hötorgshuset vid Sergels torg. Idag den 1 september klockan 13.00 släpps de kostnadsfria biljetterna till premiären.

Ingen titel
AMF Fastigheters ambitiösa klimatmål godkänns

Pressmeddelande Publicerad: 2021-08-26 10:19 CEST

Science Based Targets initiative (SBTi) har nu granskat och godkänt AMF Fastigheters klimatmål och nästa steg i arbetet med att ställa om verksamheten i linje med 1,5 gradersmålet har påbörjats. De direkta utsläppen ska minska med 100 procent till år 2030 och de indirekta utsläppen ska minska med 67 procent per kvadratmeter under samma period.

Ingen titel
AMF Fastigheter får ny vd efter årsskiftet

Pressmeddelande Publicerad: 2021-08-09 09:02 CEST

AMF Fastigheters styrelse har utsett Thomas Erséus till ny vd. Thomas Erséus kommer därmed att efterträda nuvarande vd Mats Hederos som har beslutat att gå i pension. Thomas Erséus är idag vd för arbetsgivarorganisationen Almega och har sedan våren 2020 arbetat i AMF Fastigheters styrelse. Thomas tillträder rollen efter årsskiftet.

Ingen titel
IKEA öppnar stort cityvaruhus i Gallerian

Pressmeddelande Publicerad: 2021-07-09 07:32 CEST

Gallerian, Sveriges första galleria, har lockat besökare för shopping, upplevelser och möten sedan invigningen 1976. IKEA har möblerat svenska hem sedan 50-talet. Sommaren 2022 möts de när IKEA öppnar ett stort cityvaruhus på fyra våningar och drygt 8 000 kvadratmeter i Gallerians södra del.

Ingen titel
Stockholms Handelskammare flyttar in till Urban Escape

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-16 11:25 CEST

Med visionen att skapa den mest dynamiska mötesplatsen för ledare inom näringslivet och politiken samt bygga Europas bästa huvudstadsregion innan år 2035, är Stockholms Handelskammare en viktig arena. Nu flyttar Handelskammaren in på en ca 1 200 kvm stor yta i AMF Fastigheters nya citykvarter Urban Escape.

Ingen titel
AMF Fastigheter säljer Fröfjärden 3

Pressmeddelande Publicerad: 2021-06-15 07:50 CEST

AMF Fastigheter säljer fastigheten Fröfjärden 3 till Aquaticus Real Estate AB (publ), ett fastighetsbolag etablerat av Arctic Securities.

Ingen titel
Nytt traineeprogram inom fastighetsteknik ska få fler att upptäcka yrket

Pressmeddelande Publicerad: 2021-04-13 08:03 CEST

Hösten 2021 startar AMF Fastigheter ett nytt traineeprogram för fastighetstekniker, med målet att bygga viktig kompetens och bredda yrkesgruppen. Programmet är bland de första i sitt slag i branschen och förhoppningen är att inspirera fler fastighetsbolag till samma satsning.

Ingen titel
AMF Fastigheters Årsberättelse 2020

Pressmeddelande Publicerad: 2021-03-16 10:29 CET

Året då AMF Fastigheter firade tio år som bolag visade sig bli det mest utmanande hittills. I AMF Fastigheters årsberättelse för 2020 presenterar vi verksamhetsåret i siffror samt skildrar det utifrån våra fyra fokusområden Staden, Affären, Ledarskapet och Husen. Vi summerar även det hållbarhetsarbete som har gjorts under året, bland annat åtagandet till Science Based Targets.

Ingen titel
Space slår upp portarna under hösten — den nya mötesplatsen för den digitala generationen

Pressmeddelande Publicerad: 2021-02-24 07:02 CET

En undersökning genomförd av Ungdomsbarometern, i samarbete med AMF Fastigheter, visar på ett uppdämt behov av att mötas, aktiveras och inspireras bland unga i Stockholm, i åldern 15 till 24 år. Att ’’umgås IRL med vänner’’, ’’vara i innerstaden’’ och ’’gå på konserter’’ uppger fler än hälften av respondenterna att de kommer göra mer av när coronapandemin är över, jämfört med innan.

Ingen titel
AMF Fastigheter satsar på fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-16 12:00 CET

Som en del i arbetet med att minska sitt klimatavtryck deltar AMF Fastigheter i ett pilotprojekt för fjärrvärme med noll- eller minusutsläpp med hjälp av biokol. Projektet leds av Stockholm Exergi och samlar sex fastighetsbolag som vill göra skillnad.

Ingen titel
Spelblomman får stadsutställning i Stockholmsverken, Södermalm

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-10 08:30 CET

Pixelkonstnären Johan Karlgren, känd som Pappas Pärlor, har skapat en långsiktig stadsutställning i Stockholmsverken på Södermalm. I en av kvarterets innergårdar tar spelblomman plats i de gamla industrifönstren. Inspirationen är hämtad från olika folkkära speltitlar.

Ingen titel
Premiär för The Lobby Live, den första studion i sitt slag i Europa

Pressmeddelande Publicerad: 2020-12-03 10:33 CET

Nu öppnar The Lobby Live, en studio för liveshopping och popup-ytor för fysisk handel i MOOD Stockholm. The Lobby Live är en satsning från AMF Fastigheter och livevideobolaget Bambuser i syfte att integrera den digitala och fysiska handeln genom innovativ teknik. Studion är den första i sitt slag i Europa.

Ingen titel
SNS flyttar globalt huvudkontor till Östgötagatan

Pressmeddelande Publicerad: 2020-11-19 08:00 CET

SNS, ett upplevelsedrivet globalt varumärke rotat i kultur med rötterna i 90-talets New York som tar sig uttryck genom restauranger, barer, klädkollektioner, sneaker butiker, historieberättande och events samt en välbesökt webshop flyttar sitt globala huvudkontor till Pelarbacken på Östgötagatan, Södermalm. På 1500 kvadratmeter kommer de att inhysa arbetsplatser, designbyrå, fotostudios och annat.


Sociala medier


Presskontakter


Presstelefon (jour)
Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50


BilderVideorPodcastsDokument