Pressmeddelanden

RSS

Pennsvärdet 2019 tilldelades Tenstaläraren Pavlina Spanos

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-20 15:58 CEST

Idag delades lärarpriset Pennsvärdet 2019 ut till mellanstadieläraren Pavlina Spanos från Enbacksskolan i Tensta. Priset delades ut av utbildningsminister Anna Ekström under en ceremoni på Hallwylska museet i Stockholm.

Välkommen att hylla en pedagogisk gärning med oss!

Pressmeddelande Publicerad: 2019-05-15 07:04 CEST

Berättarministeriets lärarpris Pennsvärdet tilldelas Tenstaläraren Pavlina Spanos som genom sin undervisning stärkt sina elevers språk, kreativitet och kritiska tänkande. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka prisceremonin som äger rum på Hallwylska museet i Stockholm den 20 maj. Pennsvärdet 2019 delas ut av utbildningsminister Anna Ekström.

Nytt långsiktigt samarbete med Stockholms stad knyter Berättarministeriet närmare skolor i socioekonomiskt utsatta områden

Pressmeddelande Publicerad: 2019-01-31 14:07 CET

Beslutet att ingå ett idéburet offentligt partnerskap, IOP, klubbas igenom under utbildningsnämndens sammanträde torsdagen den 31 januari, 2019. Samarbetet mellan Stockholms stad och Berättarministeriet löper över tre år och innebär en långsiktig finansiering och gemensamt definierade riktade insatser.

Berättarministeriet ledamot i nytillsatta Jämlikhetskommissionen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-29 10:00 CET

Berättarministeriet är inbjuden att på uppdrag av regeringen medverka i referensgruppen till den nytillsatta Jämlikhetskommissionen. Kommissionen tillsattes i augusti 2018 och har till uppdrag att föreslå åtgärder som ska öka jämlikheten i Sverige. Dilsa Demirbag-Sten kommer att representera Berättarministeriet i arbetet kring att öka jämlikheten inom utbildningssektorn.

Nu öppnar nomineringen till Pennsvärdet 2019 – ett pris till lärare som stärker språk, kreativitet och kritiskt tänkande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-08 09:00 CEST

Idag öppnar nomineringsperioden för Berättarministeriets utmärkelse Pennsvärdet. Utmärkelsen tilldelas en låg- eller mellanstadielärare som i en nyskapande och framåtlutad anda främjar sina elevers kreativitet, språkutveckling och kritiska tänkande och som jobbar i något av Berättarministeriets upptagningsområden. Mottagaren tilldelas ett stipendium à 25 000 kronor och Pennsvärdet, en brosch formgiven av Aviva Scheiman.

Nobel Center och Berättarministeriet inleder nytt samarbete

Pressmeddelande Publicerad: 2018-10-03 09:00 CEST

NOBEL CALLING 2018. I år inleds ett nytt samarbete mellan Berättarministeriet och Nobel Center i samband med konferensen Nobel Prize Teacher Summit som arrangeras den 5 oktober. Samarbetet kommer att kretsa kring en rad olika frågor rörande lärande och utbildning och innebär bland annat en breddning av Berättarministeriets medverkan i arrangemanget.

Berättarministeriet annonserade utökat pedagogiskt stöd under Lärardagen

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-13 15:22 CEST

Under torsdagen gick Berättarministeriets Lärardag av stapeln. Konferensen arrangerades för låg- och mellanstadielärare i Berättarministeriets tre upptagningsområden på temat Storytelling som pedagogiskt verktyg. Under dagen meddelade Berättarministeriet ambitionen att utöka sitt stöd gentemot lärare genom akademiska fortbildningar i pedagogik.

Berättarministeriet arrangerade Galaktiskt expertmöte i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2018-09-04 14:58 CEST

Den 31 augusti samlades 250 unga utomjordingsexperter på Gamlestads Torg under Galaktiskt expertmöte – ett event arrangerat av Stiftelsen Berättarministeriet i samarbete med Rymdstyrelsen. Eventet var en del av ett längre skolprogram där låg- och mellanstadieelever från Östra Göteborg och Angered skriver en guidebok för nyanlända utomjordingar på uppdrag av arrangörerna.

Nio ungdomar debuterar med antologi genom författarskolan BM-debutant

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-22 09:54 CEST

Idag släpps antologin Vi ser, vi känner, vi kämpar. Boken är skriven av nio ungdomar från Berättarministeriets upptagningsområden kring Husby och Hagsätra i Stockholm samt Södertälje.

Det första Pennsvärdet har delats ut

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-09 14:39 CEST

Berättarministeriets nyinstiftade utmärkelse Pennsvärdet har under eftermiddagen tilldelats mellanstadieläraren Jenny Söderhjelm Larsson under en finstämd ceremoni i Observatoriet i Stockholm. Ceremonin inleddes med ett anförande av Stefan Löfven som även överräckte Pennsvärdet till den värdiga mottagaren.

Välkommen att hylla en pedagogisk gärning och demokratiinsats med oss!

Pressmeddelande Publicerad: 2018-05-03 11:37 CEST

Den 9 maj delas Berättarministeriets utmärkelse Pennsvärdet ut till en lärare som genom sin undervisning stärkt sina elevers språk, kreativitet och kritiska tänkande. Berättarministeriet hälsar pressen välkomna att bevaka ceremonin som äger rum i Observatoriet på Drottninggatan 120 i Stockholm. Pennsvärdet delas ut av statsminister Stefan Löfven.

Berättarministeriets Dilsa Demirbag-Sten utsedd till ledamot i insynsrådet vid Delegationen mot segregation

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-24 09:28 CEST

Regeringen har utsett de sex ledamöter som utgör insynsrådet vid den nya myndigheten Delegationen mot segregation. En av dem är Berättarministeriets generalsekreterare Dilsa Demirbag-Sten som bidrar med civilsamhällets perspektiv till delegationens arbete.

Ann-Sofie Hermansson deltog i Berättarministeriets skolprogram

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-19 14:20 CEST

Den 19 april besökte kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson Berättarministeriets utbildningscenter i Gamlestaden och följde Hammarkullsskolans klass 2A fantasifulla skapande. Syftet med besöket var att lära sig mer om Berättarministeriets verksamhet och hur stiftelsen arbetar för att minska socioekonomiska faktorers påverkan på barns skolgång.

Anna Ekström besökte Berättarministeriet i Södertälje

Pressmeddelande Publicerad: 2018-04-12 16:39 CEST

Den 11 april besökte gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström Berättarministeriets utbildningscenter i Södertälje. Syftet med besöket var att ta del av Berättarministeriets verksamhet på nära håll och lära sig mer om hur Berättarministeriet jobbar för att minska socioekonomiska faktorers påverkan på barns skolgång.

Helene Hellmark Knutsson besökte Berättarministeriet i Husby

Pressmeddelande Publicerad: 2018-03-19 09:04 CET

Statsrådet Helene Hellmark Knutsson deltog när klass 2B från Elinsborgsskolan besökte Berättarministeriet i Husby.

KTH och Berättarministeriet startar forskningsprojekt om hur digital storytelling kan stärka ungas lärande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-28 09:59 CET

“Technology supported storytelling for engaged student learning” är ett nytt forskningsprojekt initierat av KTH (Avdelningen för Lärande) och Berättarministeriet med stöd från Stiftelsen Marcus och Amalia Wallenbergs Minnesfond.

Pennsvärdet – ett nytt pris till lärare som främjar elevers kreativitet, språkutveckling och kritiska tänkande

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-21 10:31 CET

Berättarministeriet instiftar priset Pennsvärdet som en hyllning till läraren. Nomineringen är öppen mellan 21 februari–16 mars via pennsvärdet.se Foto: Karl Gabor.

Samordnings- och energiminister Ibrahim Baylan hos Stiftelsen Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-15 10:20 CET

Samordningsminister Ibrahim Baylan medverkade när elever från klass 2:3 på Oxbacksskolan skrev inledningen av en bok tillsammans. Foto: Karl Gabor

Berättarministeriet flyttar in i Världslitteraturhuset i Gamlestaden

Pressmeddelande Publicerad: 2018-02-08 11:10 CET

Nu står det klart att Berättarministeriet kommer att vara en av aktörerna som flyttar in i Världslitteraturhuset på Gamlestads torg till hösten. Avtalet med Göteborgs Stad är påskrivet och Berättarministeriet blir den sista i raden verksamheter som tar plats i knytpunkten för utbildning som växer fram i området.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf besöker Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-28 10:07 CET

Den 27 november besökte Centerns partiledare Annie Lööf Berättarministeriets skrivarverkstad i Husby. Syftet med besöket var att lära sig mer om Berättarministeriets verksamhet samt diskutera samverkan och skolans roll i arbetet för att minska segregationen i samhället.

Berättarministeriet har öppnat i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-13 15:37 CET

Lördagen den 11 november slog Berättarministeriet upp portarna till sin fjärde skrivarverkstad. Den ligger i Gamlestaden i Göteborg och kommer verka som ett stöd för skolor i Angered och Östra Göteborg. 

Starkare förutsättningar för alla barns likvärdiga utbildning genom samverkan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-02 08:27 CEST

Den 29 september under Bokmässan i Göteborg stod Berättarministeriet värd för ett seminarium om hur samverkan kan stärka förutsättningarna för en god och jämlik utbildning för alla barn. Huvudtalare var Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister. > 

Dilsa Demirbag-Sten tilldelas Astrid Lindgrens Världs stipendium 2017

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-27 13:22 CEST

Astrid Lindgrens Värld-stipendiet delas varje år ut till en person eller organisation som i ”Pippi Långstrumps anda använder sin kunskap och makt till att glädja och hjälpa barn”. 2017 års stipendium tilldelas Berättarministeriets verksamhetsansvarig, Dilsa Demirbag-Sten. 

Statsminister Stefan Löfven volontär på Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-23 15:13 CEST

Berättarministeriets dagliga verksamhet möjliggörs med hjälp av engagerade volontärer. En som har tagit steget till att bli volontär är Sveriges statsminister. 

Tio ungdomar lyfts fram genom författarskolan BM-debutant

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-17 13:12 CEST

Med start den 22 maj> släpps boken Stormiga känslor, skriven av tio ungdomar som bor eller går i skolan i Berättarministeriets upptagningsområden kring Södertälje och Husby och Hagsätra i Stockholm.

Maria Wallin – ny regionansvarig i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-22 10:43 CET

I mars tillträdde Maria Wallin som regionansvarig för Berättarministeriet i Göteborg. Rekryteringen av Maria gör det nu möjligt att driva etableringen i Göteborg med ett nytt team inför öppningen av en skrivarverkstad i Gamlestaden under hösten 2017.

Lärarutbildning och digitalisering – en undersökning bland Sveriges lärarstudenter 2016

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-16 13:24 CET

Undersökningsföretaget Demoskop har på uppdrag av Berättarministeriet, i samarbete med KTH, kartlagt hur framtida lärare uppfattar lärarutbildningens fokus på digitalisering som ett verktyg i skolan. Undersökningen presenterades den 15 mars i samband med seminariet ”Lärarutbildning och digitalisering 2016” i Stockholm där bland andra Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister och Olle Burell, skolborgarråd i Stockholm medverkade.

Berättarministeriet etablerar verksamhet i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-01-20 11:02 CET

Angered och Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning undertecknade i december 2016 ett treårigt IOP, Idéburet och Offentligt Partnerskap, med stiftelsen Berättarministeriet. Detta är startskottet för en långsiktig samarbetsmodell som gör det möjligt för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden att få stöd genom kostnadsfria, kreativa och pedagogiskt utformade skolprogram genom Berättarministeriet.  Programmen verkar också som ämnesövergripande stöd för lärare. Berättarministeriets verksamhet bedrivs främst genom skrivarverkstäder och den första utanför Storstockholm öppnar i Göteborg 2017.

ANDERS YGEMAN OCH ROGER MOGERT ÅTERVÄNDER TILLBARNDOMENS KVARTER FÖR ATT BESÖKA BERÄTTARMINISTERIET

Pressmeddelande Publicerad: 2016-11-29 13:37 CET

Inrikesminister Anders Ygeman och Roger Mogert, stads- och kulturborgarråd i Stockholm besöker skrivarverkstaden i Stockholmsförorten Hagsätra, där de bägge vuxit upp  när Berättarministeriet i dagarna fyller fem år.


Sociala medier


Kontakt


Fanny Siltberg

pressansvarig

fanny.s@berattarministeriet.se

073 - 682 31 25


Bilder  Videor   Podcasts

   RSS


    Dokument