Pressmeddelanden 2014


Berättarministeriet fyller tre år!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-11-14 07:45 CET

För exakt tre år sedan, i november 2011, slog Berättarministeriet upp dörrarna till den första skrivarverkstaden, i Luna kulturhus i Södertälje. Över 10 000 barn (!!!) har sedan dess besökt någon av våra skrivarverkstäder!

Skräckslagna stockholmare på sociala medier!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-10-22 07:45 CEST

Kända och okända stockholmare som läst barns skräck- och spökhistorier, tar nu skräck-selfisar som de lägger ut på Instagram under hashtaggen #skrackselfie

Stockholm i skräckens grepp!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-10-20 07:45 CEST

Skräck och skrock är höstlovets tema för ett nytt och unikt samarbete mellan Berättarministeriet och Hallwylska museet.

Succéförfattaren Jeff Kinney besöker Husby!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-09-23 15:01 CEST

Amerikanske författaren Jeff Kinney, som skrivit och tecknat bokserien DAGBOK FÖR ALLA MINA FANS, är en av de mest lästa barnboksförfattarna och böckerna har tryckts i över 20 miljoner ex i USA. Böckerna har sålts till mer än 30 länder och även filmatiserats. Nu kommer Jeff Kinney på besök till Husby onsdag 1 oktober!

Dilsa Demirbag-Sten och Reza Saleh från Berättarministeriet nominerade till årets Raoul Wallenbergpris!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-08-26 07:30 CEST

För andra året i rad delas Raoul Wallenbergpriset ut till en person som arbetar i Raoul Wallenbergs anda, främst genom kunskapshöjande insatser för barn och ungdomar om främlingsfientlighet, intolerans och alla människors lika värde. Prissumman på 100 000 kr ska användas för fortsatta insatser av detta slag. I år är två av Berättarministeriets medarbetare nominerade till Raoul Wallenberg-priset.

Berättarministeriet står för hopp och framtidstro i Husby

Pressmeddelande Publicerad: 2014-05-16 10:44 CEST

Bilbränder, stenkastning mot polis, upplopp som spred sig till flera stadsdelar och gav eko i hela världen… Husby sattes på kartan, men inte på det sätt som invånarna hade hoppats på. Nu har det gått ett år sedan oroligheterna och det riktas stor uppmärksamhet på allt det svåra, mörka och farliga med Husby. Samtidigt har de goda krafterna fått mer kraft än någonsin.

Berättarministeriet firar Världsbokdagen 23 april!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-04-23 08:30 CEST

Berättarministeriet, som driver skrivarverkstäder för barn och unga, har en passion för läsandet och skrivandet och ser den styrka tryggheten i det skrivna ordet ger. Därför kan inte vi tänka oss en bättre dag att uppmärksamma än Världsbokdagen!

Berättarministeriet och ALMA inleder samarbete om barns lust att skriva.

Pressmeddelande Publicerad: 2014-04-23 08:00 CEST

Stiftelsen Berättarministeriet och Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne inleder för första gången ett samarbete med syfte att stärka intresset för barn- och ungdomslitteratur och öka barns lust att genom skrivandet uttrycka sina drömmar, idéer, tankar och åsikter.

Berättarministeriet firar Världsbokdagen 23 april!

Pressmeddelande Publicerad: 2014-04-11 12:49 CEST

Berättarministeriet, som driver skrivarverkstäder för barn och unga, har en passion för läsandet och skrivandet och ser den styrka tryggheten i det skrivna ordet ger. Därför kan inte vi tänka oss en bättre dag att uppmärksamma än Världsbokdagen!

Dilsa Demirbag-Sten raket på lista över superkommunikatörer

Pressmeddelande Publicerad: 2014-03-20 16:22 CET

PRESSMEDDELANDE   Stockholm, 20 mars 2014Förra året hamnade hon på plats 115, i år placerade hon sig på plats 59. Debattören, journalisten och författaren Dilsa Demirbag-Sten, som är verksamhetsansvarig på organisationen Berättarministeriet, tar ett rejält kliv uppåt på tidningen Resumés superkommunikatörslista. Listan offentliggjordes under stort jubel på torsdagseftermiddagen på Fotografiska museet.

Berättarministeriet rekryterar kommunikationschef från Sveriges Television

Pressmeddelande Publicerad: 2014-02-26 13:53 CET

Colette van Luik, reporter och programledare för ABC på Sveriges Television byter bransch och blir kommunikationschef på Berättarministeriet. Colette har tidigare även varit redaktör för hälsoprogrammet Toppform på SVT, arbetat som programledare och reporter på TV4 i Stockholm och Växjö och varit skrivande journalist på såväl dagstidning som månadstidning. Hon har också skrivit tre böcker och producerat ett antal dokumentärer.

Utbildningsminister Jan Björklund besöker Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2014-02-03 19:04 CET

Den 5 februari besöker Utbildningsminister Jan Björklund Berättarministeriets skrivarverkstad i Husby. Syftet med besöket är att lära sig mer om Berättarministeriets samarbete med lärare i den dagliga skolundervisningen. Skolprogrammet introducerades höstterminen 2013 och används av lärare för att stimulera sina elevers fantasi och skrivarlust med förankring i kursplanen för svenskundervisningen.

Tio ungdomar från Berättarministeriet Husby och Södertälje debuterar på Albert Bonniers Förlag

Pressmeddelande Publicerad: 2014-01-13 08:01 CET

Under 2013 antogs tio ungdomar i åldrarna 15 till 18 år till Berättarministeriet och Bonnierförlagens författarskola. Nu ges deras samlade berättelser Märkliga händelser ut på Albert Bonniers Förlag.


Sociala medier


PresskontakterBilderVideorPodcastsDokument