Pressmeddelanden 2015


Rebecca Krus blir ny kommunikationsansvarig på Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2015-09-14 07:45 CEST

Berättarministeriet rekryterar Rebecca Krus som ansvarig för press och kommunikation. Rebecca kommer närmast från kommunikationsbyrån Kreab och har många års erfarenhet som kommunikationsrådgivare specialiserad på hållbarhet.

Berättarministeriet sprider ordet på årets Bok & Bibliotek!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-08-28 07:45 CEST

På bokmässan i Göteborg närvarar Berättarministeriet på inte mindre än sex olika programpunkter. Lärarnas Riksförbund, Bonnierförlagen, Svensk Biblioteksförening och Kulturrådet vill alla samarbeta med Berättarministeriet. – På årets Bok & Bibliotek vill vi särskilt rikta in oss på vad alla ideella krafter kan bidra med i skolan när de offentliga resurserna inte räcker till, säger verksamhetsansvariga Dilsa Demirbag-Sten.

Premiär för Berättarministeriets första Lärardag!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-08-19 07:45 CEST

I november arrangerar Berättarministeriet den första Läradagen någonsin. En dag då lärare kan inspireras av intressanta talare, ta del av den senaste forskningen samt delta i rundabordssamtal och möta andra pedagoger. Lärardagen är en kostnadsfri konferens som kommer att bli årligt återkommande. Temat i år är berättande i undervisningen och digitalt lärande.

Berättarministeriet nominerat till Årets Samhällsentreprenör

Pressmeddelande Publicerad: 2015-05-13 18:09 CEST

På Stora Samhällsgalan, som arrangeras av Dagens Samhälle den 28 maj, uppmärksammas en rad initiativ som bidrar till samhällsutvecklingen och förnyar välfärden. Berättarministeriet är nominerat i kategorin Årets Samhällsentreprenör.

Tredje skrivarverkstaden invigd!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-04-27 13:15 CEST

Med pompa och ståt invigdes idag Berättarministeriets tredje skrivarverkstad som ligger på Hagsätra torg 32, vägg i vägg med biblioteket. På plats fanns klass 3b från Bromstensskolan samt Kronprinsessan Victoria.

Berättarministeriet firar 3 år med en tredje skrivarverkstad!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-04-15 07:45 CEST

Mer än 12 000 barn har deltagit i något av Berättarministeriets program. Nu kommer ännu fler att få möjlighet att delta i stiftelsens verksamhet då en tredje skrivarverkstad öppnas i abc-området. Den ligger på Hagsätra torg, i direkt anslutning till biblioteket.

Serier på längden och tvären under påsklovet!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-03-23 07:45 CET

Under påsklovet är det specialtema på Berättarministeriet – nämligen serier. Då får alla barn och unga rita och skriva serier om häftiga superhjältar, roliga djur, kluriga skattletare och smarta detektiver. Eller om precis vad de vill! Alla som skriver och ritar en serie belönas med ett fint diplom och en bok.

Skräckslagna barn och iskalla kårar under sportlovet!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-02-17 07:45 CET

Förra årets skräckdramavisningar på Hallwylska museet och skrivande av rysliga, bloddrypande historier i Berättarministeriet blev en succé. I år erbjuds därför ännu fler barn i Järva och i Södertälje att få iskalla kårar under sportlovet.

Fler män borde bli ministrar!

Pressmeddelande Publicerad: 2015-01-23 07:45 CET

Ja, så är det faktiskt. För på Berättarministeriet är det för ovanlighetens skull ganska stor övervikt av kvinnliga ministrar. Vi kallar dem så, våra mest engagerade volontärer på Berättarministeriet. Därför drar vi nu igång en kampanj i syfte att rekrytera fler manliga volontärer.


Sociala medier


Presskontakter



Bilder



Videor



Podcasts



Dokument