Pressmeddelanden 2017


Ingen titel
Centerpartiets partiledare Annie Lööf besöker Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-28 10:07 CET

Den 27 november besökte Centerns partiledare Annie Lööf Berättarministeriets skrivarverkstad i Husby. Syftet med besöket var att lära sig mer om Berättarministeriets verksamhet samt diskutera samverkan och skolans roll i arbetet för att minska segregationen i samhället.

Berättarministeriet har öppnat i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-11-13 15:37 CET

Lördagen den 11 november slog Berättarministeriet upp portarna till sin fjärde skrivarverkstad. Den ligger i Gamlestaden i Göteborg och kommer verka som ett stöd för skolor i Angered och Östra Göteborg. 

Starkare förutsättningar för alla barns likvärdiga utbildning genom samverkan

Pressmeddelande Publicerad: 2017-10-02 08:27 CEST

Den 29 september under Bokmässan i Göteborg stod Berättarministeriet värd för ett seminarium om hur samverkan kan stärka förutsättningarna för en god och jämlik utbildning för alla barn. Huvudtalare var Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister. > 

Dilsa Demirbag-Sten tilldelas Astrid Lindgrens Världs stipendium 2017

Pressmeddelande Publicerad: 2017-09-27 13:22 CEST

Astrid Lindgrens Värld-stipendiet delas varje år ut till en person eller organisation som i ”Pippi Långstrumps anda använder sin kunskap och makt till att glädja och hjälpa barn”. 2017 års stipendium tilldelas Berättarministeriets verksamhetsansvarig, Dilsa Demirbag-Sten. 

Ingen titel
Statsminister Stefan Löfven volontär på Berättarministeriet

Pressmeddelande Publicerad: 2017-08-23 15:13 CEST

Berättarministeriets dagliga verksamhet möjliggörs med hjälp av engagerade volontärer. En som har tagit steget till att bli volontär är Sveriges statsminister. 

Ingen titel
Tio ungdomar lyfts fram genom författarskolan BM-debutant

Pressmeddelande Publicerad: 2017-05-17 13:12 CEST

Med start den 22 maj> släpps boken Stormiga känslor, skriven av tio ungdomar som bor eller går i skolan i Berättarministeriets upptagningsområden kring Södertälje och Husby och Hagsätra i Stockholm.

Ingen titel
Maria Wallin – ny regionansvarig i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-22 10:43 CET

I mars tillträdde Maria Wallin som regionansvarig för Berättarministeriet i Göteborg. Rekryteringen av Maria gör det nu möjligt att driva etableringen i Göteborg med ett nytt team inför öppningen av en skrivarverkstad i Gamlestaden under hösten 2017.

Lärarutbildning och digitalisering – en undersökning bland Sveriges lärarstudenter 2016

Pressmeddelande Publicerad: 2017-03-16 13:24 CET

Undersökningsföretaget Demoskop har på uppdrag av Berättarministeriet, i samarbete med KTH, kartlagt hur framtida lärare uppfattar lärarutbildningens fokus på digitalisering som ett verktyg i skolan. Undersökningen presenterades den 15 mars i samband med seminariet ”Lärarutbildning och digitalisering 2016” i Stockholm där bland andra Anna Ekström, gymnasie- och kunskapslyftsminister och Olle Burell, skolborgarråd i Stockholm medverkade.

Berättarministeriet etablerar verksamhet i Göteborg

Pressmeddelande Publicerad: 2017-01-20 11:02 CET

Angered och Östra Göteborgs stadsdelsförvaltning undertecknade i december 2016 ett treårigt IOP, Idéburet och Offentligt Partnerskap, med stiftelsen Berättarministeriet. Detta är startskottet för en långsiktig samarbetsmodell som gör det möjligt för barn och unga i socioekonomiskt utsatta områden att få stöd genom kostnadsfria, kreativa och pedagogiskt utformade skolprogram genom Berättarministeriet.  Programmen verkar också som ämnesövergripande stöd för lärare. Berättarministeriets verksamhet bedrivs främst genom skrivarverkstäder och den första utanför Storstockholm öppnar i Göteborg 2017.


Sociala medier


PresskontakterBilderVideorPodcastsDokument